“Rudens elpa” ir tuvu: kādi laika apstākļi būs šajā nedēļā un kad beidzot karstums atkāpsies

Minimālā gaisa temperatūra naktīs būs +8..+13 grādu robežās, vietām piekrastē līdz pat +16 grādiem, savukārt nedēļas otrajā pusē termometra stabiņš vietām noslīdēs vēl zemāk.

Jau ziņots, ka svētdien, 22. septembrī, iestāsies ekvinokcija, iezīmējot astronomiskā rudens sākumu Zemes ziemeļu puslodē. Šajā dienā varētu sākties arī meteoroloģiskais rudens, jo prognozes liecina, ka diennakts vidējā gaisa temperatūra Latvijā nokritīs zem +15 grādiem.

Septembra otrajā nedēļā Latvijā turpinājās vasarīgs siltums, taču ciklona ietekmē daudzviet bija lietus, dažviet pat spēcīgas lietusgāzes un pērkona negaiss. Nākamnedēļ pieņemsies spēkā anticiklons – debesis noskaidrosies, gaidāms sauss un silts laiks.

Darba nedēļa sāksies ar siltu dienu, un vēsāks būs vien jūras piekrastē. Pirmdiena visā valstī būs saulaina un sausa, tikai rīta stundās rietumos debesis vēl daļēji pārklās mākoņi.

Pūtīs lēns austrumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +22..+27 grādiem, savukārt Kurzemē un Rīgas jūras līča piekrastē būs ap +20 grādiem.

Nedēļas sākumā laika apstākļus noteiks augsta spiediena apgabals, līdz ar to mākoņu daudzums pakāpeniski samazināsies, un nokrišņi nav gaidāmi. Lielākajā daļā valsts pūtīs lēns vējš.

Naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz +11..+16 grādiem, bet piekrastē būs nedaudz siltāk. Dienas vēl saglabāsies vasarīgi siltas – pirmdien un otrdien temperatūra paaugstināsies līdz +19..+24 grādiem, bet austrumu rajonos vietām pat līdz +26 grādiem.

Nedēļas vidū būtisku izmaiņu laika apstākļos nebūs – turpināsies silts un sauss laiks. Naktīs temperatūra saglabāsies līdzīga un nebūs zemāka par +10 grādiem.

Lasi vēl: 5 sieviešu vārdi, kurām ir spēcīgāks raksturs nekā daudziem vīriešiem

Dienas laikā temperatūra nedaudz pazemināsies, sasniedzot +17..+22 grādus, un tikai vietām dienvidos tā var paaugstināties līdz +24 grādiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment