Mežrozīšu lietošanas veidi
Novārījums
Ir daudz variāciju, kā pagatavot novārījumu, bet šī ir vispopulārākā un efektīvākā. Lai iegūtu visas nepieciešamās derīgās vielas, ogas vispirms jāsasmalcina, bet tā, lai graudiņi paliktu neskarti.
Lasi vēl: Vieglākais veids, kā noņemt rūsu vannas istabā ar ekonomisku līdzekli
Vienai daļai ogu jāpievieno sešas daļas ūdens. Uz lēnas uguns vāra apmēram 15 minūtes, pēc tam pusotru stundu notur, tad nokāš. Viss C vitamīns šādā preparātā pilnībā saglabājas. Jālieto puse glāzes dienā, pievienojot medu.
VIDEO:
Uzlējums
Uzlējuma pagatavošanai vēlams izmantot augstas kvalitātes termosu. Sasmalcinātas ogas ieber termosā un pārlej ar vārošu ūdeni. Uz 40 g mežrozīšu jāpatērē 1 litrs ūdens. Jāatstāj vismaz uz 8 stundām. Daudzi eksperti apgalvo, ka šādā veidā mežrozītes saglabā vairāk derīgo īpašību nekā gatavojot novārījumu.
Tevi arī varētu interesēt
Tevi noteikti interesēs
- Amerikānis apprecot latviešu meiteni nezināja, ka pēc kāzām viņam nāksies atteikties no kāda produkta
- No 29.oktobra vakara laikapstākļi kardināli mainīsies ”Priekš rudens mēneša tas ir netipiski”
- 7 iemesli, kāpēc ir vērts turēt atsevišķu karti bez līdzekļiem
- Tikai konkrēts ātrums nodrošina minimālu degvielas patēriņu — ja to pārsniedz, bāka iztukšosies daudz ātrāk
- Kāpēc zirņu zupa sanāk bez garšas: kļūda, ko pieļaujam gandrīz visi
- Rīgā mani apturēja likumsargi un lūdza mani pārkāpt ceļu noteikumus un beigās man atnāca sods: stāstu kas notika








