Mežrozīšu lietošanas veidi
Novārījums
Ir daudz variāciju, kā pagatavot novārījumu, bet šī ir vispopulārākā un efektīvākā. Lai iegūtu visas nepieciešamās derīgās vielas, ogas vispirms jāsasmalcina, bet tā, lai graudiņi paliktu neskarti.
Lasi vēl: Vieglākais veids, kā noņemt rūsu vannas istabā ar ekonomisku līdzekli
Vienai daļai ogu jāpievieno sešas daļas ūdens. Uz lēnas uguns vāra apmēram 15 minūtes, pēc tam pusotru stundu notur, tad nokāš. Viss C vitamīns šādā preparātā pilnībā saglabājas. Jālieto puse glāzes dienā, pievienojot medu.
VIDEO:
Uzlējums
Uzlējuma pagatavošanai vēlams izmantot augstas kvalitātes termosu. Sasmalcinātas ogas ieber termosā un pārlej ar vārošu ūdeni. Uz 40 g mežrozīšu jāpatērē 1 litrs ūdens. Jāatstāj vismaz uz 8 stundām. Daudzi eksperti apgalvo, ka šādā veidā mežrozītes saglabā vairāk derīgo īpašību nekā gatavojot novārījumu.
Tevi noteikti interesēs
- Uzkoda Jaunajam gadam, kas saglabājas ilgāk svaiga par salātiem: nav pat jāstājas pie plīts, un tā vienmēr kļūst par galda rotu
- Lūcijas diena 13. decembrī: dabas vērotājs Vilis Bukšs atklāj, kāpēc īpaša nozīme ir vilkačiem un kādu ziemu varam gaidīt vēl
- “Tu man iedevi ķīniešu nieciņu, kas pēc gada salūzīs” vīramāte nebija priecīga par dāvanu
- “Omniva”, “DPD” un “Venipak” brīdina visus iedzīvotājus: ”To ir jāizdara pēc iespējas ātrāk”
- Mājās sāka tecēt ūdens krāns, apjuku un nezināju ko darīt: skrēju pie kaimiņa – vēlāk par mums sāka tenkot
- Cilvēki, kuri aiziet pensijā laimīgi un paliek tādi arī ilgtermiņā, parasti piekopj šos 7 ikdienas paradumus









