Rudens pienācis un lilijas ir noziedējušas: īstais laiks tās aprūpēt

Kad lilijas ir beigušas ziedēt, augi jābaro un pareizi jāapgriež.

Lilijas (Lilium) ir skaisti un eleganti ziedi, kas pieder pie liliju dzimtas (Liliaceae) un ir plaši pazīstami ar savām lielajām, smaržīgajām ziedkopām un daudzveidīgajiem krāsu toņiem. Tās aug no sīpoliem un ir sastopamas dažādās šķirnēs, kas variē no tīri baltas līdz dziļi purpursarkanai, oranžai, dzeltenai, rozā un pat plankumainiem ziediem. Liliju ziedi var būt trompetveida, bļodveida vai zvaigžņveida formas, un tie bieži izstaro patīkamu un spēcīgu aromātu, kas piesaista tauriņus un bites.

Lilijas ir simboliskas daudzās kultūrās un bieži tiek saistītas ar tīrību, godīgumu, cieņu un atdzimšanu. Tās ir populāras dārza puķes, kā arī tiek izmantotas pušķos un floristikas darbos, lai radītu elegantus un greznus kompozīcijas.

Pašās vasaras beigās liliju ziedēšanas sezona beidzas. Taču tas nozīmē, ka pēc tam, kad zieds nokalst, par to nav jārūpējas. Augs turpina dzīvot, un tam joprojām ir nepieciešama mūsu uzmanība. Izlasiet un atcerieties, kas jādara pēc liliju ziedēšanas, lai saglabātu auga veselību.

Ko darīt ar dārza lilijām pēc ziedēšanas

Tūlīt pēc ziedēšanas beigām nevajadzētu nogriezt stublāju. Tas ir nepieciešams auga normālai attīstībai un sīpola barošanai. Noņemiet tikai nokaltušos ziedus un lapas, kā arī slimās lapas. Kamēr augs ir zaļš, tas ir jālaista aptuveni reizi divās nedēļās, ja vien nav lietus.

Daudzgadīgās lilijas, kas ir ļoti izaugušas, jāizrok augusta beigās vai pašā septembra sākumā. Sīpolus uzglabājiet sausā vietā. Tad rudenī pārstādiet tos jaunā vietā.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu pārējos padomus

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment