Rudens pienācis un lilijas ir noziedējušas: īstais laiks tās aprūpēt

Neaizmirstiet par mēslojumu. Tie nodrošinās augam veiksmīgu ziemošanu un sulīgu ziedēšanu nākamajā gadā. Nelietojiet preparātus ar slāpekli, citādi lilija pārziemos un ziemā aizies bojā. Labi ir mēslošanas līdzekļi ar kāliju, magniju, sulfātu.

Pilnībā nogrieziet lilijas virszemes daļu tikai tad, kad stublājs ir pilnībā nokaltis un dzeltens. Tas parasti notiek rudenī. Atstājiet apmēram 15 cm garu dzinumu virs zemes, bet pārējo nogrieziet. Ieteicams griezumu veikt leņķī.

Ko darīt ar lilijām rudenī

No septembra vidus līdz oktobrim var stādīt liliju sīpolus. Stādīšanas vietu ieteicams atzīmēt, lai pavasarī par to neaizmirstu. Tāpat rudenī tiek veikta daudzgadīgo liliju pārstādīšana, kas augam nepieciešama reizi 3-4 gados.

Pēc nokalšanas platību ar ziediem ieteicams pabarot ar fosfora-kālija mēslojumu, lai lilijām būtu pietiekami daudz barības vielu ziemošanai.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Rudens beigās laukumu iztīriet un atbrīvojiet no nezālēm. Augsni mulčējiet ar kūdru, zāģu skaidām vai skujām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment