Kartupeļus liek uz bietēm tā, lai slānis platumā būtu mazāks par iepriekšējo. Tajā pašā laikā salātu kārtas neveidojiet pārāk biezas. Kartupeļus smērē ar plānu majonēzes kārtu un, ja vēlas, pievieno nedaudz maltus melnos piparus.
Uzlieciet burkānus uz majonēzes, viegli sablīvējiet un pārklājiet ar majonēzi. Pēc tam liek rīvētās olas, izveidojot plānu majonēzes kārtiņu. Liek siļķi, bet uz zivīm – marinētus sīpolus, kas vispirms jāizspiež no marinādes. Paceliet plēves malas un sarullējiet salātus rullī.
Ruleti “Siļķe kažokā” liek ledusskapī uz apmēram 4 stundām. Pēc tam uzmanīgi noņemiet plēvi un sagrieziet ruleti.
Sadzīves tehnika, kuru nevajag un nedrīkst pieslēgt caur pagarinātāju
Sastāvdaļas
200 ml verdošs ūdens
350 g siļķe
2 -3 kartupeļi (vidēja vai liela izmēra)
1 sīpols (vidēja izmēra)
3 burkāni (vidēja izmēra)
2 bietes (vidēja izmēra)
3 olas
1 ēdamkarote cukurs
1 tējkarote sāls
2 ēdamkarotes etiķis 9%
Majonēze (tauku saturs 67%) – pēc garšas
Lai labi garšo!