Rullīši ar biezpiena un banānu pildījumu – vienkārša deserta recepte

Sagatavo pildījumu. Bļodā samaisa skābo krējumu, olu un cukuru un sakuļ viendabīgā masā ar iegūto mērci pārlej rullīšus, kas jau ir ievietoti cepamajā traukā.

Liek rullīti cepeškrāsnī un cep aptuveni 30 līdz 35 minūtes, līdz izveidojas zeltaini brūna garoziņa. Pirms pasniegšanas pilnībā atdzesējiet un dekorējiet pēc vēlēšanās.

 

Sastāvdaļas saldajiem lavaša rullīšiem

Plāns lavašs – 1 liels gabals (vai vairāki maziņi)
Biezpiens (9-18%) – 500 g
Banāni – 2 gabali
Rozīnes – 150 g
Cukurs – 100 g
Olas – 3
Vaniļas ekstrakts – 1 tējkarote

 


Mērcei

Skābs krējums – 3 ēdamkarotes
Ola – 1
Cukurs – 1 ēdamkarote

 

Biezpiens piešķir krēmīgu un maigu tekstūru. Lavašs ir plāns un viegls, lieliski noturot pildījumu un piedodot ēdienam strukturētu “ietvaru”. Banāni piešķir maigumu un nedaudz mīkstuma, kas papildina tekstūras daudzveidību.

Leave a Comment