Sagatavo pildījumu. Bļodā samaisa skābo krējumu, olu un cukuru un sakuļ viendabīgā masā ar iegūto mērci pārlej rullīšus, kas jau ir ievietoti cepamajā traukā.
Liek rullīti cepeškrāsnī un cep aptuveni 30 līdz 35 minūtes, līdz izveidojas zeltaini brūna garoziņa. Pirms pasniegšanas pilnībā atdzesējiet un dekorējiet pēc vēlēšanās.
Sastāvdaļas saldajiem lavaša rullīšiem
Plāns lavašs – 1 liels gabals (vai vairāki maziņi)
Biezpiens (9-18%) – 500 g
Banāni – 2 gabali
Rozīnes – 150 g
Cukurs – 100 g
Olas – 3
Vaniļas ekstrakts – 1 tējkarote
Mērcei
Skābs krējums – 3 ēdamkarotes
Ola – 1
Cukurs – 1 ēdamkarote
Biezpiens piešķir krēmīgu un maigu tekstūru. Lavašs ir plāns un viegls, lieliski noturot pildījumu un piedodot ēdienam strukturētu “ietvaru”. Banāni piešķir maigumu un nedaudz mīkstuma, kas papildina tekstūras daudzveidību.
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc pieredzējušas saimnieces pērk sodu vairumā un piepilda ar to saldētavu -es tagad daru tāpatby Sandra Ločmele
- Postošs negaiss un krusa: sinoptiķi steidzami nākuši klajā ar brīdinājumu par laika apstākļiem ceturtdien daļā Latvijas teritorijasby Laura Blūma
- Ko sēt blakus kartupeļiem, lai Kolorādo kartupeļu vabole ietu ar līkumuby Anete Vītola