Šādā veidā zivi gatavo reti kurš – žēl, jo zivs ir brīnumgarda (+ VIDEO)

Šī, visticamāk, ir viena no labākajām receptēm kā ātri un brīnumgardi pagatavot zivs fileju. Katram būtu šī recepte jāpamēģina vismaz vienreiz dzīvē.

Zivis ir viens no veselīgākajiem pārtikas avotiem, ko mēs varam iekļaut savā uzturā. Šeit ir aprakstīti iemesli, kāpēc zivis tiek uzskatītas par tik veselīgu izvēli:

1. Omega-3 taukskābes: Zivis, īpaši taukainās jūras zivis kā laši, sardiņas un makreles, ir bagātas ar omega-3 taukskābēm. Šīs taukskābes palīdz samazināt sirds un asinsvadu slimību risku, mazina iekaisumu, uzlabo smadzeņu darbību un var palīdzēt aizsargāt pret dažām hroniskām slimībām.

2. Augstvērtīgas olbaltumvielas: Zivis satur augstvērtīgas olbaltumvielas, kas ir būtiskas mūsu ķermeņa audu uzbūvei un remontam, hormonu ražošanai un citām vitāli svarīgām funkcijām.

3. B vitamīni: Zivis ir bagātas ar B grupas vitamīniem, kas palīdz pārtikas enerģijas pārveidošanā un uzlabo nervu sistēmas darbību.

4. D vitamīns: Dažas zivju sugas, piemēram, laši, ir labi D vitamīna avoti, kas ir svarīgs kaulu veselībai un imūnsistēmas funkcijai.

5. Joda avots: Zivis un jūras veltījumi ir galvenie joda avoti uzturā. Jods ir būtisks vairogdziedzera hormonu sintēzei un normālai smadzeņu darbībai.

Lasi arī: Eksperti nosaukuši trīs zvaigžņu zīmes kurām ir vislielākās iespējas Oktobrī sasniegt īpaši lielu laimi un panākumus

6. Zema piesātināto taukskābju saturs: Salīdzinot ar dažām citām gaļas veidām, zivīs parasti ir zems piesātināto taukskābju līmenis.

7. Minerālvielas: Zivis satur dažādas minerālvielas, piemēram, selēnu, dzelzi un cinku, kas ir svarīgas veselīgai ķermeņa darbībai.

8. Zivs var samazināt demences risku: Daži pētījumi norāda, ka regulāra zivju patēriņš var samazināt demences un atmiņas zuduma risku vecumā.

9. Nesatur konservantus: Lai arī tas nav universāls faktors visām zivīm, svaigas vai pareizi saglabātas zivis nesatur konservantus vai citas kaitīgas vielas, kas var būt dažos pārstrādātos pārtikas produktos.

Lai gan zivju patēriņš ir veselīgs, ir svarīgi arī apsvērt potenciālos riskus. Piemēram, dažas zivju sugas var saturēt  toksīnus. Tāpēc ieteicams izvēlēties zivis, kas ir no ilgtspējīgiem avotiem un zināmas par zemu piesārņojuma līmeni.

 

Žēl, ka cilvēki neizmanto šo recepti biežāk!

 

Zivs omletē!

Sastāvdaļas:

Zivju fileja – 500g

Sīpols – 1 gab

Burkāni – 1 gab

Olas – 4

Piens – 80 ml

Melnie pipari

Sāls

Augu eļļa

 

Pagatavošana:

Sagriežam sīpolu mazos gabaliņos un apcepam augu eļļā!

Tad pievienojam sarīvētus burkānus un turpinam apcept!

Atsevišķā bļodā sakuļam olu kopā ar pienu (pirms tam pievienojam sāli)! Tad pievienojam apceptos sīpolus ar burkāniem!

Tad mazos gabaliņos sagriežam zivs fileju (piemēram, tilapija)! Uzberam sāli un piparus pēc garšas!

Ar sviestu iesmērējam cepšanai domāto bļodu un tad izklājam zivi! Pārlejam pāri olas maisījumu un liekam cepties krāsnī (180 grādu temperetūrā uz 25 līdz 30 minūtēm)!

Viss, gatavs! Labu apetīti!

 

Lasi arī: Bedzot par savu pēdējo uzvaru un iegūto naudu runā arī pats M. Briedis

Pagatavošanas gaita šajā video: 

 

Padalies ar šo recepti ar saviem draugiem!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment