Šādi gatavoti kartupeļi neapniks – gatavoju tos vairākām dienām uz priekšu

Šādus kartupeļus tiešām gribas ēst un ēst bez apstājas – tik garšīgs tas ir. Gatavoju jau vairākas dienas pēc kārtas, un vēl nevienam nav gana

Un viss tāpēc, ka manas receptes ir vienkāršas. Turklāt tās ir ātri pagatavojamas – nav ilgi jāstāv pie plīts. Rezultāts ir lielisks – kartupeļi sanāk tādi, ka pirkstiņus var aplaizīt.

Šodien gatavosim uzreiz trīs izcilus ēdienus no kartupeļiem. Kā jau teicu, receptes ir ļoti vienkāršas un ātras. Izvēlieties to, kura jums vairāk patīk, un noteikti izmēģiniet – ļoti iesaku. No tādiem kartupelīšiem neatteiksies neviens.

Visas sastāvdaļas ir norādītas katrā konkrētajā receptē. Tagad sāksim – iesim pēc kārtas, būs trīs receptes. Taču pēc pēdējās nesteidzieties uzreiz aiziet – uzkavējieties vēl minūti. Tur jūs gaida vēl dažas gardas idejas izvēlei. Iespējams, ka tās vēl neesat redzējuši.

✅ Recepte 1

Variants ir pats vienkāršākais, un, iespējams, kāds jau sen tā gatavo. Bet visdrīzāk – tā, bet tomēr nedaudz savādāk. Apskatīsimies, ko es piedāvāju kā sākumu. Tātad, galvenā sastāvdaļa, protams, ir kartupelis. Vāram to līdz pilnīgai gatavībai. Kartupelīšu lielumam nav nozīmes, bet es iesaku izvēlēties mazus, jaunus – tā būs patīkamāk.

Par vārīšanu man ir viens knifiņš, kuru ne visi zina. Vienreiz to noskatījos, pat neatceros kur, un kopš tā laika vāru tikai tā. Proti – kartupeļus vāru ar lielu daudzumu sāls, patiešām lielu. Var burtiski piebērt ēdamkaroti. Nebaidieties – pārsālīt neizdosies, jo kartupeļi taču nav nomizoti. Toties garša, kāpēc gan tā, šādā vārīšanas veidā ievērojami uzlabojas – pamēģiniet kādreiz. Bet, ja negribat – vāriet, kā esat pieraduši.

Kas tālāk? Kamēr vārās kartupeļi, darām sekojošo: cepam augu eļļā sīpolu, sagrieztu pusgredzenos, un burkānu, sarīvētu smalkās strēmelītēs. Tajā pašā pannā uzreiz liekam arī smalki sakapātu ķiploku. Cepam 5 minūtes uz lielas uguns.

Pēc tam pievienojam jau nomizotus un uz pusēm pārgrieztus kartupeļus. Viss kopā vēl apcepam 1 minūti. Un visbeidzot visu šo skaistumu pārkaisām ar rīvētu sieru. Samazinām uguni līdz mazai, uzliekam vāciņu un pasautējam 3 minūtes, lai siers izkūst.

Viss, draugi! Degustējam. Un neaizmirstam pārkaisīt ar zaļumiem. Nu kā jums tādi kartupelīši? Vai nav apetīti rosinoši? Kad pagaršosiet – nevarēsiet apstāties, garantēju. Viss ir šķietami vienkārši – vienkāršāk vairs nevar būt – bet cik ļoti patīkams ir šāds ēdiens! Un vēl ar mazsālītu gurķīti, piemēram. 👍

✅ Nepieciešams:
Kartupelis – 7–8 gab.
Sīpols – 2 gab.
Burkāns – 1 gab.
Ķiploks – 4 daiviņas
Siers – 50 g
Zaļumi, sāls – pēc garšas

Ar pirmo recepti esam tikuši galā. Tagad nākamā – mana mīļākā, un ne tikai garšīga, bet arī neticami efekta pilna. Šādu kartupeli var droši piedāvāt viesiem kā svētku garnējumu. Lai gan recepte ir pat vēl vienkāršāka nekā pirmā.

✅ Recepte 2

Šim ēdienam, protams, vajadzīgs pats kartupelis un vēl pāris sastāvdaļu, kas ir lielākajai daļai saimnieču. Un pat ja kāda no tām nav – nopirkt nav nekādu problēmu. Nu ko – sākam? Vispirms atkal vāram kartupeļus – tāpat kā iepriekš, līdz gatavībai. Mizot tos nevajag – tie tādi arī paliks līdz pašām beigām. Tā ir viena no receptes “odziņām”. Tāpēc izmantojam noteikti jaunus un mazus kartupeļus.

Tālāk pārejam pie nākamās sastāvdaļas – ņemam vārīto-kūpināto bekonu, kas jau ir sagriezts plānās garās šķēlītēs. Un katrā šādā šķēlītē ietinam pa kartupelim. Ja bekons ir pārāk plats – šķēli var pārgriezt gareniski uz pusēm.

Kad viss ietīts, vajadzīga vēl viena sastāvdaļa – ķiploks. To arī nemizojam, atstājam mizā (tas arī ir knifiņš). Katrai daiviņai ar naža plakano pusi nedaudz piespiežam.

Tagad ņemam cepamo formu – var būt pavisam parasta metāla – izklājam ar cepamo papīru. Ieliekam tur kartupeļus bekonā, virsū vai starp tiem saliekam ķiploku daiviņas. Pārkaisām ar pipariem un kaltētiem aromātiskajiem garšaugiem.

Viss! Liekam uzkarsētā cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Temperatūra – 250 °C, t.i., maksimāla. Pasniedzam uzreiz, kamēr bekons vēl silts. Bet lai izskatītos apetītīgāk un smaržīgāk – pārkaisām ar zaļajiem lociņiem. Nu kā jums? Varat iedomāties, cik tas ir garšīgi? Un ar to pašu mazsālīto gurķīti? Kā mans vīrs teiktu – pat glāzīte prasās klāt.

✅ Nepieciešams:
Kartupelis – 9 gab.
Vārītais-kūpinātais bekons – 9 šķēles
Ķiploks – 4 daiviņas
Sāls, pipari, garšaugi – pēc garšas

Un tā mēs esam pagatavojuši vēl vienu lielisku kartupeļu ēdienu. Lai gan teicu, ka tas ir mans mīļākais, nākamais variants būs ne mazāk lielisks. Un, iespējams, dažiem pat patiks vēl vairāk nekā iepriekšējie divi.

Lasi vēl: Kraukšķīgi kabaču salāti ziemai, kuri nekad nepaliek pāri

✅ Recepte 3

Lai pagatavotu šo šedevru, vajadzēs, protams, kartupeļus un vēl šo to, kas ar tiem sader vislabākajās mūsu tradīcijās. Proti – sēnes. Nu, un vēl nedaudz sīpola un burkāna, kā pirmajā variantā. Vispār, godīgi sakot, šī recepte ir ļoti līdzīga pirmajai. Bet neskriesim notikumiem pa priekšu – iesim soli pa solim.

Tātad, atkal vāram kartupeļus – tāpat kā iepriekš līdz pilnīgai gatavībai. Lielumam nav īpašas nozīmes, bet estētiskāk un garšīgāk, protams, ir ar jauniem kartupeļiem. Kamēr tie vārās – darām sekojošo: Sagriežam sīpolus pus gredzenos, burkānu sarīvējam strēmelītēs, sēnes (manā gadījumā – šampinjoni, bet var izmantot jebkuras) sagriežam ne pārāk smalkos, bet arī ne lielos gabalos.

Visu liekam pannā ar augu eļļu un cepam apmēram 15 minūtes uz lielas uguns. Pēc tam pievienojam sāli, piparus un smalki sakapātu ķiploku. Samaisām. Tad pievienojam pannai nomizotos un lielos gabalos sagrieztos kartupeļus. Atkal samaisām un apcepam vēl 3 minūtes. Uguni šajā brīdī uzgriežam virs vidējā.

Un noslēgumā – siers. Jā, atkal siers! Bet bez tā nebūs tik garšīgi un efektīgi. Tātad – visu, kas ir pannā, pārkaisām ar rīvētu sieru, samazinām uguni līdz minimumam, uzliekam vāku un turam 2 minūtes – līdz siers izkūst.

Nu ko – degustējam? Protams, zaļumi ir ļoti vēlami, un vislabāk – tieši lociņi, nevis kaut kas cits. Lai gan tas ir gaumes jautājums – katram savs. Lūk, tāda ir mūsu trešā gardā recepte. Vai jums patika? Rakstiet komentāros, kādas idejas jums ir par visiem variantiem vai kā jūs paši gatavojat kartupelīšus. Bet tagad – sastāvdaļas un tālāk, kā jau teicu, jūs vēl gaida dažas patīkamas un vienkāršas vasaras ēdienu idejas.

Lasi vēl: Izsmalcināts krēms kūkām “Plombīrs” – pagatavošanas noslēpumi, lai tas izdotos izcils

✅ Nepieciešams:
Kartupelis – 800 g
Sēnes – 400 g
Burkāns – 150 g
Sīpols – 200 g
Ķiploks – 6 daiviņas
Siers – 50 g
Sāls, pipari – pēc garšas

Labu apetīti visiem, dārgie draugi! Lai jums jaukas brīvdienas, garšīgi ēdieni un ne pārāk smags darbs virtuvē 🙂