5. Formu pārklāj ar foliju un uz 30 minūtēm liek cepeškrāsnī. Pēc tam noņem foliju un turpina cept vēl apmēram 25 līdz 30 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti un tiem izveidojusies zeltaina garoziņa.
6. Sarīvē sieru uz rupjās rīves un pārber pāri kartupeļiem. Un vēl uz dažām minūtēm liek cepeškrāsnī. Kad siers ir izkusis, ēdienu izņem no cepeškrāsns.
7. Tikmēr sakapā zaļumus un kad ēdiens izņemts no cepeškrāsns, ar tiem pārber kartupeļu sacepumu.
Sākoties 2025.gadam daļa dīzeļauto CSDD tehniskajā apskatē var palikt bez ”skates”
Sastāvdaļas:
Jaunie kartupeļi – vidēja izmēra, apmēram 7 gab.
Sviests – 2 ēdamkarotes
Piens – 2 ēdamkarotes
Saldais krējums – 2 ēdamkarotes
Milti – 2 ēdamkarotes
Ķiploki – 3-5 daiviņas
Sāls, pipari – pēc garšas
Rīvēts siers (piemēram, Čedaras) – 2 ēdamkarotes
Garšaugi (pētersīļi, dilles) – dekorēšanai
Saldais krējums maigi kontrastē ar kartupeļu neitrālo garšu, veidojot harmonisku līdzsvaru starp saldeno un sāļo. Pievienotie garšvielas un siers šo garšas buķeti tikai uzlabo.
Labu apetīti!