Šādi gatavotus kartupeļus es ēdu pirmo reizi dzīvē: restorāna recepte, kā no tiem pagatavot patiešām izcilu ēdienu

2. Jānomazgā kartupelīši un jāsagriež ripiņās.

Lasi vēl: Vienkārši saliek visu kopā un liek cepeškrāsnī: ārkārtīgi vienkāršs, bet neticami gards kartupeļu sacepums

3. Bļodā sajauc pienu, sviestu, saldo krējumu, miltus, sasmalcinātus ķiplokus, sāli un piparus. Visu šo masu kārtīgi jāsaputo, lai veidojas viendabīga konsistence.

Vienā mirklī pazudīs no galda: pufīgas kabaču pankūkas

4. Kartupeļu ripiņas liek iepriekš ietaukotā traukā un pārlej pāri krējuma mērcīti.

5. Formu pārklāj ar foliju un uz 30 minūtēm liek cepeškrāsnī. Pēc tam noņem foliju un turpina cept vēl apmēram 25 līdz 30 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti un tiem izveidojusies zeltaina garoziņa.

6. Sarīvē sieru uz rupjās rīves un pārber pāri kartupeļiem. Un vēl uz dažām minūtēm liek cepeškrāsnī. Kad siers ir izkusis, ēdienu izņem no cepeškrāsns.

7. Tikmēr sakapā zaļumus un kad ēdiens izņemts no cepeškrāsns, ar tiem pārber kartupeļu sacepumu.

Sastāvdaļas:

Jaunie kartupeļi – vidēja izmēra, apmēram 7 gab.
Sviests – 2 ēdamkarotes
Piens – 2 ēdamkarotes
Saldais krējums – 2 ēdamkarotes
Milti – 2 ēdamkarotes
Ķiploki – 3-5 daiviņas
Sāls, pipari – pēc garšas
Rīvēts siers (piemēram, Čedaras) – 2 ēdamkarotes
Garšaugi (pētersīļi, dilles) – dekorēšanai

 

Labu apetīti!

Leave a Comment