Šādu gardumu ar āboliem jūs vēl neesat gatavojuši: brīnišķīga recepte, un galvenais – vienkārša un bez cepeškrāsns

Atcerējos veco padomju ābolu kēksa recepti, kurai nav nepieciešama cepeškrāsns. Gatavot tik vienkārši – vispār bez liekām raizēm. Ļoti garšīga un skaista lieta. Jums noteikti patiks. Droši vien tādu vēl neesat gatavojuši.

Visas sastāvdaļas, kā vienmēr, var apskatīt beigās.

 Kā gatavot

Tātad gatavojam ābolu kēksu bez cepeškrāsns. Turklāt tas nav tikai no mīklas, bet bāzēts uz biezpiena, kas padara to vēl interesantāku un maigāku.

Sāksim. Paņemam biezpienu – visparastāko, paciņās. Manā receptē ir viena un puse paciņas ar 9% tauku saturu. Sasmalcinām biezpienu ar dakšiņu, cik vien rūpīgi iespējams. Nekādu mikseri, blenderi vai līdzīgu ierīču mums nevajag. Tikai dakšiņa.

Atcerējos veco padomju ābolu kēksa recepti, kurai nav nepieciešama cepeškrāsns. Gatavot to ir tik vienkārši – vispār bez liekām raizēm. Ļoti garšīgs un skaists deserts. Jums tas noteikti patiks. Droši vien tādu vēl neesat gatavojuši.

Varam ķerties klāt cepšanai, bet pareizāk būtu teikt – cepšanai pannā, jo pēc receptes cepeškrāsns mums nav vajadzīga. Cepīsim parastā pannā ar vāku.

Ņemam 24 cm pannu un ieziežam to ar nedaudz augu eļļas. Eļļas pavisam maz. Ieliekam mīklu un izlīdzinam ar lāpstiņu. Tad kārtojam ābolu šķēles ar mizas pusi uz augšu. Nedaudz piespiežam.

Pārklājam ar vāku un iedegam uguni. Uzliekam to nedaudz zem vidējā karstuma. Turam tā 15 minūtes.

Lasi vēl: Ko jums nesīs rītdiena – uzziniet, vienkārši izvēloties attēlu

Pēc tam noņemam vāku, pārklājam plātsmaizi (vai kūku) ar šķīvi un apgriežam.

Atkal ieeļļojam pannas virsmu un liekam uz tās plātsmaizi no šķīvja ar pusi, kas iepriekš bija augšā. Pārklājam ar vāku un turam uz tās pašas uguns vēl 10 minūtes. Tas arī viss!

Pārceļam uz šķīvi, tāpat apgriežot kā iepriekš, sagriežam porcijās un varam baudīt. Tikai paskatieties, cik skaisti!

Un garša – tik maiga un patīkama! Ļoti interesanta un patīkama cepšana. Es to saucu par plāceņu, kāds varēs teikt, ka tas ir pīrāgs pannā. Mutes mutē vienkārši kūst. To var apēst divatā un pat nepamanīt – tik viegla un sulīga tā ir.

 Sastāvdaļas:

Biezpiens – 270 g

Olas – 2 gab.

Cukurs – 2 ēdamkarotes ar kaudzīti

Sāls – 1/4 tējkarotes

Milti – 120 g

Cepamais pulveris – 1 tējkarote

Āboli – 1–2 gab.

Lasi vēl: Visstrīdīgākās un sliktākas zodiaka zīmes: no kurām jums vajadzētu uzmanīties

Draugi, noteikti pagatavojiet to – ļoti iesaku. Esmu pārliecināta, ka šī ābolu pīrāgs garšos ikvienam.