“Sadzeltējušie gurķi atkal uzziedēs un veidos lielisku ražu”: vienkāršs veids, kā pagarināt gurķu augļošanu

To sauc par sprauslu. Spraudeņiem jānogriež sānu pabērns, kura izmērs ir no 10 līdz 15 cm. Ievietojiet spraudeni ūdens tvertnē, turiet siltā saulainā vietā un mainiet ūdeni ik pēc dažām dienām. Pēc sakņu parādīšanās stādiet pastāvīgā vietā.

Otrā darbība

Pēc tam augsnē ap augu pievienojiet nedaudz organiskā mēslojuma vai komposta. Tas papildinās barības vielu krājumus, kas noplicināti augļošanas laikā.

Tālāk pārliecinieties, vai jūsu gurķu augi saņem pietiekami daudz ūdens un barības vielu. Gurķiem ļoti patīk laistīšana un pabarošana, tāpēc laistiet un nesiet mēslojumu regulāri. Pareiza pabarošana palīdzēs viņiem uzaudzēt labu zaļo masu un paildzināt auglību. Krūmi noteikti atdzīvosies un atkal uzziedēs.

Kā barību var izmantot jebkurus minerālmēslus un sabalansētus mēslojumus ar lielu slāpekļa saturu.

Lasi vēl: Pārsteigums no zvaigznēm: trīs zvaigžņu zīmes, kas iegūs finanšu džekpotu 2024. gada rudenī

No organiskajām barībām derēs putnu mēslu vai jauno nātru uzlējums.

 

Tik sulīgas un gardas kotletes vēl nebiju ēdis: fantastiskas kotletītes no vienkāršiem produktiem – gatavas 15 minūtēs (recepte)

 

Trešā darbība

Nākamais solis ir nosiltināt dobi no nakts aukstuma un pasargāt no rasas.

Kā zināms – piemērota dienas temperatūra gurķa augšanai no +25 līdz 29 °C, apmācies laiks no +22 līdz 24 °C. Nakts temperatūra ideālā gadījumā nedrīkst noslīdēt zem +18 °C. Taču parasti šāda nakts temperatūra turas divos pirmajos vasaras mēnešos. Augustā un septembrī naktis kļūst vēsākas. Tāpēc, lai gurķi nebremzētu attīstībā pēc atjaunošanās, dobe ir jāsiltina.

Saknes siltina ar mulčām, bet zaļo daļu uz nakti apsedz ar plēvi + spanbondu. Tāpat pārklājamais materiāls pasargā gurķus no rasas un saglabā tos veselīgus un plaukstošus.

Lasi vēl: Cepelīni ir viens no garšīgākajiem ēdieniem pasaulē. Viss ir vienkārši, pieejams un ļoti, ļoti garšīgi

Veicot šīs darbības, varēsiet jaunināt savus gurķu augus un turpināt baudīt gardos un sulīgos gurķus līdz pat rudenim.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment