Sadzīves tehnikas, kuras nedrīkst pieslēgt caur pagarinātāju

Pēc remonta mēs ar vīru nolēmām pārvietot ledusskapi uz citu vietu. Taču elektrības vads izrādījās pārāk īss. Mēs plānojām izmantot pagarinātāju, bet kaimiņš, kurš ir elektriķis, neļāva to darīt.

Izrādās, daudzām sadzīves tehnikām nav ieteicams izmantot pagarinātāju. Pārstaigājot dzīvokli, es atradu vairākas kļūdas. Pārbaudi arī savu dzīvokli – iespējams, ka elektrības vadu pagarinātājs tiek izmantots nepareizi.

Pagarinātājs: lietošana

 

Protams, ieteicams katru elektroierīci pieslēgt savam atsevišķam kontaktam.

Nospiediet 2 pogas reizē: šis slepenais režīms pats attīrīs veļas mašīnu no pelējuma

Taču elektroierīču skaits mājās bieži vien pieaug, un tās ir jāpiepievieno strāvai. Lai droši izmantotu pagarinātāju, jāatceras galvenais noteikums – kopējā pieslēgto elektroierīču jauda nedrīkst pārsniegt atļauto.

 

Neaizmirsti, ka dažas tehnoloģijas ir ļoti jutīgas pret sprieguma izmaiņām, kas var rasties nepareizas adaptera pieslēgšanas dēļ. Šādām ierīcēm vislabāk ir izmantot tiešu pieslēgumu rozetē.

Mana omīte atklāj, kura sastāvdaļa padara biezpiena plāceņus tik garšīgus, ka tie pazūd 2 minūtēs

Ledusskapis

 

 

Tā kā ledusskapis ir jaudīga ierīce, kas darbojas nepārtraukti, tam ir nepieciešams stabils enerģijas avots. Ja pagarinātājs ir tomēr nepieciešams, jāievēro noteiktas prasības, iegādājoties to.

 

* Sākumā ir jānosaka ledusskapja jauda, kas parasti ir 200 līdz 400 W lielākajai daļai sadzīves tehnikas. Jaudīgāks pagarinātājs nodrošinās lielāku drošību.

 

* Lai izvairītos no sprieguma svārstībām un īssavienojuma riska, pagarinātājam, kuram pieslēgts ledusskapis, nevajadzētu pievienot citas sadzīves tehnikas. Labāk iegādāties pagarinātāju ar vienu rozeti.

* Pagarinātāja vada garumu ir ieteicams izvērtēt jau iepriekš. Neiegādājies pārāk garu pagarinātāju, jo tas ne tikai var traucēt pārvietoties pa virtuvi, bet arī var salūzt un kļūt nelietojams.

* Pagarinātāja dakšiņai jābūt labi fiksētai rozetē, lai novērstu pārkaršanas risku, jo kustīga dakšiņa var kļūt pārāk karsta.

 

 

Turpiniet lasīt, lai uzzinātu, kuras sadzīves tehnikas nedrīkst pieslēgt caur pagarinātāju!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment