Sagatavojieties laikapstākļiem: magnētisko vētru kalendārs 2024. gada septembrim ir zināms – atelpas nebūs, žēlastību negaidiet

Meteorologi runāja par bīstamākajiem saules uzliesmojumiem 2024. gada septembrī. Viņi sastādīja Magnētiskās vētras kalendāru.

Magnētiskās vētras jeb ģeomagnētiskās vētras ir traucējumi Zemes magnētiskajā laukā, ko izraisa Saules aktivitātes, piemēram, saules uzliesmojumi un koronālās masas izmeši (CME).

Šīs parādības izmet milzīgus daudzumus lādētu daļiņu (plazmas) no Saules atmosfēras, kas var sasniegt Zemi un mijiedarboties ar tās magnētisko lauku. Tas izraisa magnētisko vētru veidošanos, kuras intensitāte un ietekme var mainīties atkarībā no saules aktivitātes spēka.

Magnētisko vētru ietekme uz cilvēka labsajūtu

Magnētisko vētru ietekme uz cilvēka veselību un labsajūtu nav pilnībā izpētīta, tomēr pētījumi un novērojumi liecina, ka dažiem cilvēkiem tās var izraisīt dažādus simptomus un diskomfortu. Iespējamās ietekmes uz cilvēka labsajūtu ir:

Galvassāpes un migrēnas: Magnētiskās vētras var izraisīt galvassāpes un migrēnas lēkmes jutīgākiem cilvēkiem. Pētījumi liecina, ka magnētiskā lauka traucējumi var ietekmēt asinsvadu tonusu un smadzeņu darbību, izraisot galvassāpes.

Daži cilvēki ziņo par miega traucējumiem magnētisko vētru laikā. Tas var būt saistīts ar traucētu melatonīna ražošanu vai smadzeņu elektrisko aktivitāti. Pastāv teorija, ka magnētiskās vētras var ietekmēt cilvēka emocionālo stāvokli, izraisot paaugstinātu trauksmi, aizkaitināmību un emocionālu nestabilitāti.

Daži cilvēki magnētisko vētru laikā ziņo par noguruma un spēku izsīkuma sajūtu, kā arī grūtībām koncentrēties vai uzturēt uzmanību.

Ir svarīgi atzīmēt, ka magnētisko vētru ietekme uz veselību ir ļoti individuāla un atkarīga no katra cilvēka jutīguma pret magnētiskajiem lauka svārstībām. Tomēr daudziem cilvēkiem magnētisko vētru ietekme var būt nemanāma vai minimāla.

 

Ko sagaidīt

Pēc ekspertu domām, no laikapstākļiem atkarīgiem cilvēkiem rudens atelpu nedos. Jau 8. septembrī piedzīvosim magnētisko vētru ar jaudu 6 punkti no 10 iespējamajiem. Un 10. septembrī tā aktivitāte, visticamāk, pieaugs līdz 7 punktiem.

 

15., 16. un 17. septembrī var rasties vidējas intensitātes magnētiskie traucējumi. Viņu līmenis sasniegs 4 punktus.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu par pārējiem datumiem

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment