Saglabājiet kājas sausas: 4 veidi, kā padarīt apavus ūdensnecaurlaidīgus

Vasks

Ko darīt, ja nevarat steidzami aizskriet uz veikalu un apstrādāt apavus ar speciālu aerosolu, jo ārā jau līst lietus? Tad varat izmantot vecas vaska sveces, bet tikai tādas, kurās nav krāsvielu.

Ar vaska svecēm pārklājiet visu apavu ārpusi. Paņemiet fēnu, ieslēdziet karsta gaisa plūsmu un pietuviniet ierīci apstrādātajiem apaviem. Neuzglabājiet fēnu vienuviet ilgu laiku, bet nepārtraukti pārvietojiet to no vienas puses uz otru. Uzkarsēts vasks iesūcas audumā un izbalēs.

Eļļa

Šī metode jāizmanto tikai apaviem, kas izgatavoti no dabīgās vai mākslīgās ādas. Šim nolūkam lieliski noder rīcineļļa, linsēklu eļļa vai ūdeļu eļļa ādai: uz tīras sausas drānas uzklājiet nedaudz līdzekļa un viegli ieberzējiet to apavos. Eļļa ne tikai pasargās ādu no mitruma, bet arī mīkstinās to un piešķirs tai pievilcīgu spīdumu, tāpēc jūsu apavi izskatīsies kā jauni!

Vazelīns

Eļļai līdzvērtīga alternatīva ir vazelīns. Apstrādājiet visu apavu virsmu, kas ir izgatavota ādas vai mākslīgās ādas, un īpašu uzmanību pievērsiet savienojumiem un šuvēm. Pagaidiet, līdz līdzeklis iesūcas, un pēc tam, ja nepieciešams, noslaukiet apavus ar sausu drānu, kas nesatur šķiedras.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment