Šai receptei speciāli pērku klāt zaļos tomātus: sanāk ļoti garšīgi salāti un recepte tik viegla

Ja nezināt, ko darīt ar negataviem zaļajiem tomātiem, ļoti iesaku pagatavot gardus salātus, kas pelnīti tiek saukti par “gardā māltīte”. Godīgi sakot, šogad uz mūsu tomātu krūmiem nav palicis daudz negatavu augļu, tāpēc šai receptei pievienoju dažus sarkanos augļus.

Parasti, lai pagatavotu šos salātus, es pat speciāli pērku zaļos tomātus. Ja saimnieces zinātu, kādus gardus ēdienus no viņiem var pagatavot, tad visticamāk viņus tik lēti nepārdotu.

Viss šo salātu noslēpums ir pareizajos dārzeņos un sabalansētajā garšā, lai gan tie ir ārkārtīgi vienkārši un tajos nav nekā lieka.

Sastāvdaļas

Mums vajadzēs: uz 2 kg zaļo tomātu, 0,5 kg nomizotu burkānu, 0,5 kg sasmalcinātu sīpolu, 1 kg saldo piparu (šajā receptē izmantoju daudzkrāsainus piparus, ar tiem salāti izskatās ļoti skaisti), 2 ēdamkarotes. sāls, pusglāze cukura (pievienojiet cukuru pēc garšas), galda etiķis 9% – 50 ml un augu eļļa 1/2 tase.

Sagatavošana

Visus dārzeņus nomazgāju, nomizoju un sagriežu. Tomātus sagriežu mazās šķēlītēs, papriku plānās strēmelītēs, sīpolus pusgredzenos. Dārzeņus nedrīkst sagriezt pārāk smalki. Tomātus sagriezu lielās šķēlēs.

Burkāni izskatīsies ļoti skaisti, ja tos sarīvēsiet uz speciālas korejiešu burkānu rīves. Tiesa, garšu tas nekādā veidā nemainīs. Gatavojot burkānus sagriežu pusgredzenos.

Visus dārzeņus salieku lielā baseinā, pievienoju sāli, cukuru, augu eļļu, etiķi un nedaudz maltus melnos piparus (kam negaršo pikanti, pipari nav jāliek). Kopumā es gribu teikt, ka jums vajadzētu izmēģināt šos salātus gatavošanas procesā, jo dārzeņu saldums var būt atšķirīgs.

Visas garšvielas un dārzeņus labi samaisa un atstāj marinēties 1 – 2 stundas.

Visu vairākas reizes apmaisu un atstāju salātus marinēties vismaz uz stundu. Šajā laikā vēl vairākas reizes apmaisu un pagaršoju dārzeņus. Ja jūtat, ka trūkst kādas sastāvdaļas (sāls, skābe vai cukurs), tad gatavošanas procesā varat to pievienot pēc savas gaumes.

Kamēr dārzeņi marinējas, burkas kārtīgi nomazgāju un izžāvēju. Nav nepieciešams tos sterilizēt. Bet es kārtīgi nomazgāju vākus un uzlieku uz uguns, vāru vismaz 5 minūtes.

Lasi vēl: Uz kura pirksta tu nēsā gredzenu? Uzzini, kāds liktenis tevi sagaida, ja izvēlies konkrētu pirkstu

Dārzeņus vispirms ievietoju sagatavotajās burciņās un tikai tad pievienoju no tiem izdalīto sulu. Salātus pārklāju ar steriliem vākiem un lieku lielā katliņā ar ūdeni uz uguns.

Tiklīdz ūdens uzvārās, samazinu uguni līdz minimumam un lieku sterilizēties: puslitra burkas 25 minūtes, litra burkas uz 35 – 40 minūtēm (uz lēnas uguns!).

Sarullētās burkas apgriežu otrādi un pārklāju ar vecu segu (segu), līdz tās pilnībā atdziest. Labu apetīti!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment