Šajā Kurzemes mežā sēņotāji nespers vairs savu kāju: Vija un Sergejs mežā sastapuši spēcīgāko un lielāko plēsēju (video)

Foto – ekrānuzņēmums

LTV Ziņu dienesta veidotais sižets šajā reizē drīzāk atgādina kādu piedzīvojumu filmu, ne realitāti, tomēr – tieši tā tas notika pirms dažām dienām Kurzemē, Vaiņodes mežos.

Vija un Sergejs esot ļoti kaislīgi sēņotāji, kas gadu gadiem iepazinuši Kurzemes puses mežus, dodoties sēņot. Taču šajā reizē, kad viņi kopā ar saviem diviem suņiem bija devušies uz Vaiņodes mežu sēņot, sagaidīja diezgan pamatīgs un burtiskā nozīmē – liels pārsteigums.

Vija stāsta, ka sākumā pat neesot sapratusi, ko ir ieraudzījusi. Beigās tomēr – uz divām ķepām izslējies lācis. Sākumā viņai esot licies, ka tas nevar būt lācis, kaut kāds liels suns? Tomēr drīz vien viņš sācis kustēties un neapšaubāmi bijis skaidrs – tas ir lācis.

Foto – ekrānuzņēmums

Viņa tajā brīdī tik ļoti nobijusies, ka tikai ar vīra palīdzību tikusi līdz mašīnai, kur abus arī gaidīja pārbiedētie suņi. Šajā reizē iztika bez trakām sekām, tomēr abi atzīst – lai vai tur kā, šajā mežā viņi vairs nesper savu kāju.

Lasi vēl: Video. Mērniekam Valkas mežā darbi beidzas ar pamatīgu izbīli: viņam uzbrucis plēsējs

Latvijas vadošais lāču pētnieks Jānis Ozoliņš sižetā stāsta, ka Kurzemes mežos šie lielie plēsēji ir patiešām ļoti liels retums. Biežāk šie dzīvnieki ir sastopami Igaunijas un Krievijas robežu tuvumā, kur tie bijuši vienmēr. Ozoliņš netic, ka pamanītais lācis Vaiņodes mežā bijis no kādas lāču ģimenes, tomēr pētniekam atbilžu nav par to, kā plēsējs tur nokļuvis.

Foto – Pixabay

Viņš teic, ka grūti šo gadījumu ir komentēt, jāzina ir vairāk – kādos apstākļos tas noticis un kādi ir patiesi pierādījumi meža dzīvnieka esamībai konkrētajā mežā. Tomēr tajā pat laikā viņš neapšauba, ka ģimene šo lāci ir satikusi.

Pērn Latvijā tikuši novēroti 130 pieauguši lāču tēviņi un 16 lāču ģimenes – lācenes ar lācēniem, kas, visticamāk, pasaulē nākuši tepat Latvijā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment