Šajā Latvijas novadā ģimenes var saņemt naudas pabalstu, lai apmaksātu bērnu mācību līdzekļus! Cik liela summa?

Šajā Latvijas novadā ģimenēm tiek piedāvāts naudas pabalsts bērnu mācību līdzekļu apmaksai! Tagad gan noskaidrosim kāda ir piešķirtā summa šim pabalstam. 

No sākuma noskaidrosim kādi pabalsti tiek plānoti no nākošā gada..

Labklājības ministrija varētu ierosināt, lai ģimenes valsts pabalstu maksātu bērniem vecumā no 16 līdz 20 gadiem, neatkarīgi no tā, kādu izglītību viņi iegūst. Šis priekšlikums valstij izmaksātu 5,6 miljonus eiro gadā.

Otrs priekšlikums ir dubultot ģimenes valsts pabalstu par pirmo bērnu, palielinot to līdz 50 eiro. Lai gan ģimenēm šis palielinājums nebūtu ievērojams, tas valstij nozīmētu 35 miljonu eiro fiskālo ietekmi uz budžetu, norādīja LM pārstāve.

Ministrija arī izskatījusi variantu palielināt pabalstu par pirmo bērnu līdz 30 eiro, par diviem bērniem līdz 120 eiro un par trim bērniem līdz 270 eiro. Šis priekšlikums valstij izmaksātu 41 miljonu eiro.

 

Un runājot par bērniem, vai zināji, ka vienreizējo pabalstu bērna piedzimšanas gadījumā izmaksā pašvaldība, un šis pabalsts katrā ir daudz citādāks? Mazliet ielūkosimies sarakstā.

Lasi vēl: Redzēju, kā japāniete mazgā spoguli, logus. Nolēmu pamēģināt. Rezultāts pārspēja manas cerības

Agrāk visdāsnākā bija Rēzeknes pašvaldība – ja abi vecāki bija tur deklarēti, ģimene varēja saņemt 720 eiro. Taču, Rēzeknei nonākot uz bankrota sliekšņa, šī summa tika samazināta līdz minimumam un tie ir 100 eiro.

Ādažos un Kuldīgā, ja abi vecāki ir deklarēti, ģimene var saņemt 200 eiro. Daudzās pašvaldībās pabalsts ir lielāks, ja abi vecāki ir deklarēti, bet šoreiz tiek aplūkota summa, ja deklarēts ir tikai viens no vecākiem. Šajā gadījumā atbalsts būtiski atšķiras, un lielākās summas pārsniedz 500 eiro.

Gulbenes novadā tiek piešķirts visaugstākais pabalsts – 620 eiro, neatkarīgi no tā, vai deklarējies ir viens vai abi vecāki. Bet tagad gan vajadzētu noskaidrot kurā Latvijas pašvaldībā tiks piešķirti 55 eiro, bērniem mācību līdzekļu iegādei.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment