Šajā nedēļas nogalē sāksies murgs: sinoptiķi atjaunojuši prognozi 10. un 11. augustam, daudzus tā neiepriecina

Sinoptiķi ir brīdinājuši par laikapstākļu svārstībām uz šo nedēļas nogali daudzviet. No 10. un 11. augusta laikapstākļi dažādās Austrumeiropas vietās krasi mainīsies.

Tātad, pēc meteorologu domām, nepatīkama situācija tuvākajās dienās veidosies Tālo Austrumu dienvidos. Kā tiek minēts, tad nedēļas otrā puse iezīmējās ar spēcīgu karstumu, termometru stabiņi pakāpās pāri 30 grādiem, un pie liela mitruma šāds karstums izrādījās vienkārši neizturams daudziem.

Taču nedēļas nogalē jāgaida jauns murgs: piemēram, ziemeļu pusē līdz svētdienai temperatūra uzreiz pazemināsies par 10 grādiem un tajā pašā laikā sāks līt. Īpaši grūti tas būs no laikapstākļiem atkarīgiem cilvēkiem, bet ne tikai viņiem. Mitruma līmenis atkal paaugstināsies, padarot gaisu pat ļoti smacīgu.

https://dzentlmenis.lv/ko-sevis-cienosas-sievietes-nekad-neieklauj-sava-garderobe-tas-izsuc-labo-energiju/139533/

Tajā pašā laikā spēcīgas lietusgāzes appludinās zemākās ieplakas Austrumeiropā. Lietus un pērkona negaiss klās austrumu apgabalos. Daudzviet Austrumeiropā sestdien līs ļoti stiprs lietus, un tajā pašā laikā temperatūra pazemināsies par diviem līdz trim grādiem.

Uz šodienu 9.augustu Latvijas laika ziņu speciālists atklāj, ka dienas laikā daudzviet veidosies gubu mākoņi, kas atnesīs īslaicīgas lietusgāzes, ko vietām pavadīs arī pērkona negaiss. Iespējama arī neliela krusa daudzviet reģionu. Diena būs silta un ar lēnu vēji. Gaisa temperatūra gaidāma +20°C…+26°C.

Bet kad varēsim vērot arī Latvijā ”zvaigžņu lietu?” Izrādās, ka pavisam drīz. 

UV starojuma indekss sasniegs 4.līmeni (vidējs).  Eksperts piebilst, ka pēc ekstremāli stiprajiem nokrišņiem joprojām plaši applūdušas teritorijas Svētes upes tuvumā. Kopumā ūdenslīmenis Svētes upē stabilizējas, bet saglabājās augsts. Tuvākajās dienās turpināsies pakāpeniska ūdenslīmeņa pazemināšanās.

Noteikti atgādināsim, ka 6.augustā atvadījāmies no pirmās vasaras – solārās, jeb tieši tad noslēdzas gada 3 gaišākie mēneši un sākas solārais rudens. Solārie gadalaiki strādā pēc principa, kurā gads tiek sadalīts 4 vienādās daļās, pēc dienas ilguma. Solārajiem gadalaikiem nav saistības ar laikapstākļiem.

Tagad gan parunāsim par zvaigžņu lietu.

Latvijas laika ziņu eksperts stāsta, ka to varēs vērot visā valstī, tikai ir būtisks 1 nosacījums – jāatrodas tumšā vietā, projām no pilsētu gaismām. Pilsētu gaismas būtiski var visu izjaukt.

Eksperts iesaka vērot debesis vismaz pāris stundas, jo lai arī ziņu virsraksti bieži vien ir visai kliedzoši, realitātē līdz pirmajai “krītošajai zvaigznei” var paiet pat pusstunda, jo jāierēķina laiks, kurā acis pierod pie tumsas.

Nākamajās naktīs aktivitāte visai strauji pieņemsies spēkā, līdz kulminācijas brīdim – nakts no 11. uz 12. un no 12. uz 13. augustu. Kvēlākie zvaigžņu lietus ”mednieki” jau aktīvi pievērš uzmanību naksnīgajām debesīm virs Latvijas.

Laika ziņu eksperts atklāj arī nepatīkamo prognozi uz šo nedēļas nogali arī Latvijā.. 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment