Saki šo burvju vārdiņu, un ar laulības dzīvi viss būs kārtībā

 

Pētnieki ierakstīja dučiem pārus, runājot vai nu par labajām vai sliktajām lietām, kas ir notikušas ar vienu no viņiem, piemēram, paaugstinājumiem darbā vai par ģimenes problēmām. Kad pētnieku komanda atkal satika šos pārus pēc divām nedēļām, laulātajiem pāriem, kuri izrādīja lielāku entuziasmu vai iedrošinājumu par mīļotā priecīgajām ziņām, lielākoties ar attiecībām viss bija kārtībā.

Pētījumā atklāts, ka faktiski sava prieka izrādīšana par partnera panākumiem labāk parāda attiecību spēcīgumu, apmierinātību un mīlestību, nekā jušana līdzi, kad otras pusītes dzīvē notiek kas nelāgs.

Pēc pētījuma autoru domām, kad cilvēki dalās ar pozitīviem notikumiem viens ar otru, viņi dalās ar savām stiprajām pusēm. Turklāt tas, ka viņa redz, ka tu priecājies un novērtē viņas prasmes, ceļ viņas pašapziņu, kas liek viņai justies vēl pārliecinātākai gan pašai par sevi, gan jūsu attiecībām.

Tāpēc mēs nonākam atpakaļ pie tā burvju vārdiņam, par kuru ķircinājām raksta nosaukumā. Balstoties uz šo pētījumu, no visas sirds izteikts „Apsveicu!” varētu būt atslēga veselīgai, laimīgai laulībai.

Kā pētījuma autori apgalvo, daudzu jautājumu uzdošana vai iedrošinošu apgalvojumu izteikšana kā, piemēram: „Tu būsi lielisks šajā jaunajā amatā!” vai „Tu patiešām esi pelnījis šo algas pielikumu pēc visa šī smagā darba!” ir daudz labāki veidi, kā parādīt tādu pozitīvu iedrošinājumu, kas uzturēs jūsu laulības dzīvi kārtībā.

 

Avots: menshealth.com 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment