Cepeškrāsns ir lieliska alternatīva mikroviļņu krāsnij, jo to var izmantot ne tikai ēdiena gatavošanai un sildīšanai, bet arī trauku sterilizēšanai.
Tomēr, jo biežāk lietojat ierīces, jo vairāk tās nolietojas, zaudējot savu izskatu un tīrību. Mēs jums pastāstīsim, kā iztīrīt cepeškrāsni, izmantojot improvizētus līdzekļus, attīrot no taukiem un sodrējiem.
Raugs
Raugs spēj tikt galā ar cepeškrāsnī sadegušiem kaļķakmeņiem, sodrējiem un taukiem. Metode ir vienkārša, bet efektīva. Divu vai trīs paciņu rauga saturu atšķaida ar siltu ūdeni līdz viendabīgai pastai līdzīgai masai.
Iegūto maisījumu ar sūkli vai drānu vienmērīgi izklāj pa visām krāsns sieniņām un atstāj uz kādu laiku. Pēc divām vai trim stundām visu nomazgā un noslauka ar tīru drānu. Šī pasta var noņemt ne tikai apdegumus, bet arī izžuvušus iesakņojušos taukus.
Sāls
Viss, kas jums jādara, ir jāsajauc sāls ar nedaudz ūdens līdz viendabīgai, biezas un nedaudz viskozas masas veidošanai. Iegūto produktu vienmērīgi uzklājiet uz visām cepeškrāsns iekšpuses virsmām, ieskaitot durtiņas.
Pēc tam ieslēdziet cepeškrāsni, iestatot temperatūru aptuveni divsimt grādu. Un tad vienkārši pagaidiet, tiklīdz sāls kļūst “rūsgana”, brūna vai tumša, izslēdziet cepeškrāsni, atdzesējiet un noslaukiet visas atliekas ar sausu drānu.
Tvaiks
Ātri, viegli un efektīvi iztīrīt cepeškrāsni var ar parasto tvaiku. Vienkārši paņemiet piemērota izmēra katlu vai karstumizturīgu trauku, piepildiet to ar siltu ūdeni un ielejiet pāris ēdamkarotes trauku mazgāšanas līdzekļa, novietojiet to uz režģa cepeškrāsns vidū un ieslēdziet karstumu.
Uzkarsē visu līdz vārīšanās temperatūrai, dažas minūtes vāriet uz lēnas uguns, izslēdziet un atstājiet uz aptuveni stundu. Tvaiks, kas nosēžas uz visām virsmām, tostarp sienām un durvīm, savāks visus taukus un netīrumus, tāpēc pēc kāda laika tos nebūs grūti vienkārši noslaucīt ar daļēji mitru drānu.
Putojošs maisījums
Lai pagatavotu tīrīšanas līdzekli, sajauciet bļodā pāris ēdamkarotes etiķa ar sodu un trauku mazgāšanas līdzekli vai šķidrajām ziepēm. Maisījumam jābūt viskozam un mēreni biezam.
Pēc tam ar drānu vai sūkli uzklājiet to uz visām cepeškrāsns virsmām, durtiņām un īpaši netīrajām vietām Atstājiet to uz divām līdz trim stundām. Iegūto putru var izmantot arī rokturu, režģa un cepšanas paplātes tīrīšanai.