Sākot no 4. septembra, mums visiem būs problēmas: sinoptiķi ir krasi mainījuši savas prognozes

Meteorologi ir atklājuši jaunas būtiskas laikapstākļu izmaiņas, kas gaidāmas no 4. septembra. Jaunie dati liecina, ka septembra pirmā nedēļa daudzos reģionos draud ar klimata pārmaiņām.

Un situācija būtiski atšķirsies no tās, kāda tā bija vēl nesen.

Kā Gismeteo pastāstīja meteorologi, pirmā rudens mēneša sākums nesīs līdzi nopietnas pārmaiņas daudzviet Eiropā. Un dažos gadījumos tas būs jauna klimatiskā perioda sākums, kas mainīs visu.

Piemēram, nopietns klimatiskais pavērsiens tuvākajā laikā notiks Eiropas dienvidos. Pēdējā laikā tur ir bijis nenormāls karstuma vilnis, un katru dienu nepārtraukti spīd saule. Sausais laiks noveda pie tā, ka palielinājās ugunsbīstamība.

Taču tagad viss mainīsies. Salīdzinājumā ar pagājušo nedēļu temperatūra uzreiz pazemināsies par sešiem grādiem.

Bet galvenās izmaiņas dienvidu reģionos būs lietus. Spēcīgas lietusgāzes reģionā būs no nedēļas sākuma, bet spēcīgākais stihijas trieciens gaidāms trešdien, 4. septembrī.

Tajā pašā laikā būs pērkona negaisi, un Melnās jūras piekrastē var būt vētra un pat tornado. Daudzviet lietusgāzes būs katru dienu līdz 19. septembrim ieskaitot.

Nedēļa atnesīs nepatīkamas pārmaiņas arī Ziemeļu reģionos. Tur laikapstākļi beidzot pāries rudenī. Auksts lietus līs visu nedēļu, būs atdzišana, temperatūra dienā tiek prognozēta tikai plus desmit grādu līmenī, bet naktī rādītāji noslīdēs līdz plus sešiem.

Tajā pašā laikā Austrumeiropā nedēļa būs gandrīz vasarīgi silta. Taču nedēļas otrajā pusē kļūs vēsāks: līdz 22 grādiem Baltijas valstīs.

Bet ko mēs vēl sagaidīsim?

Septembris Eiropas daļā būs ļoti silts, ar savu prognozi priecēja Hidrometeoroloģijas centra sinoptiķi.

Austrumeiropas apgabala reģionos, un ziemeļrietumos, Dienvidu apgabalā, rudens pirmā mēneša vidējā temperatūra būs par grādu augstāka nekā parasti.  Tāda pati silta anomālija ir redzama citviet pasaulē.

Prognoze no ārzemju laikapstākļu centra ir vēl optimistiskāka: lielākajā daļā  Eiropas apgabalu mēneša vidējā temperatūra būs 2 līdz 4 grādus virs normas, uzskata viņi.

Vecmāmiņas gudrība: kāpēc nevajadzētu izliet ūdeni pēc kartupeļu vārīšanas?

Protams, katram reģionam šīs normas ir atšķirīgas.

Labā ziņa ir tā, ka sinoptiķi aukstuma anomālijas nesagaida nekur, nevienā reģionā! Bet tā norāda Hidrometeoroloģijas centra eksperti.  Ziemeļu apgabalā septembris būs pārāk mitrs, prognozē Hidrometeoroloģijas centrs.

Bet ko mēs sagaidīsim tieši Latvijā? Šeit jau ir pavisam cits stāsts! 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment