Sākot no 4. septembra, mums visiem būs problēmas: sinoptiķi ir krasi mainījuši savas prognozes

Pēdējā augusta nedēļa izcēlās ar īpaši patīkamu un siltu laiku, kuras beigās tika sasniegti 17 jauni diennakts maksimālās temperatūras rekordi un 2 dekādes rekordi.

Šonedēļ laikapstākļi pārsvarā būs sausi un saulaini, lai gan dažās dienās iespējams īslaicīgs lietus. Latvijā turpinās dominēt relatīvi silta gaisa masa, un dienas laikā temperatūra daudzviet sasniegs +22…+27°.

Septembra sākumā gaidāms silts un pārsvarā sauss laiks. Pūtīs viegls vējš, kas naktī un no rīta vietām veicinās miglas veidošanos.

Dienā temperatūra paaugstināsies līdz +23…+28°, Kurzemes līča piekrastē būs nedaudz vēsāk. Naktīs termometra stabiņš noslīdēs līdz +11…+17°, bet Kurzemē būs vēsāks, ar temperatūru ap +9…+10°.

Anticiklons turpinās noteikt laikapstākļus, tāpēc būtiski nokrišņi nedēļas atlikušajās dienās nav gaidāmi, vien brīvdienās vietām varētu uzlīt. Bieži spīdēs saule, un pūtīs lēns līdz mērens vējš.

Nakts un rīta stundās dažviet sabiezēs migla. Naktīs temperatūra pārsvarā nesamazināsies zem +11…+16°, bet piekrastē būs nedaudz siltāk. Dienas joprojām būs vasarīgi siltas, ar temperatūru lielākajā daļā valsts sasniedzot +22…+27°, trešdien vietām pat līdz +30°.

Šogad Latvijā, iespējams, būs vēlākais meteoroloģiskā rudens sākums novērojumu vēsturē. Pastāv arī iespēja, ka šī gada septembris pārspēs līdz šim siltākā rudens mēneša rekordu, kuru šobrīd tur 1934. gada septembris, kad mēneša vidējā temperatūra valstī sasniedza +15,2 grādus.

Lasi vēl: 220.lv steidz izplatīt ļoti būtisku informāciju tiem, kuri ir iepirkušies vai tikai iepirksies šajā veikalā!

“4. septembrī gaidāms daļēji apmācies laiks, bez nokrišņiem. Naktī temperatūra būs 11-13 grādi (centrā – 15-17 grādi), reģionā – 8-13 grādi. Dienā temperatūra sasniegs 26-28 grādus, reģionā – 24-29 grādus. Pūtīs ziemeļaustrumu un austrumu vējš ar ātrumu 3–8 m/s,” liecina prognoze.

Lasi vēl: Vecmāmiņas gudrība: kāpēc nevajadzētu izliet ūdeni pēc kartupeļu vārīšanas?

Saskaņā ar Ziemeļrietumu hidrometeoroloģijas un vides monitoringa departamenta datiem, 4. septembrī Austrumeiropā gaidāmas īslaicīgas lietusgāzes.

“5. septembrī būs daļēji apmācies laiks. Naktī vietām iespējams īslaicīgs lietus, bet dienā pārsvarā būs sauss. Pūtīs austrumu un dienvidaustrumu vējš, naktī būs vājš, dienā – mērens. Naktī gaisa temperatūra būs 16 līdz 18 grādi, bet dienā tā paaugstināsies līdz 25-27 grādiem. Atmosfēras spiediens pieaugs,” norādīts prognozē.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment