Šādas bietes lieliski uzglabājas saldētavā: izņemiet tās un pagatavojiet salātus, pievienojiet dārzeņu sautējumam, salātiem – garšīgi un ietaupa laiku.
Starp citu. Borščam var pievienot gan vārītas, gan ceptas bietes.
3. metode. Rīvētas bietes
Borščs ir vienkārši garšīgs borščs.
Es nezinu, kur citur izmantot rīvētu, neapstrādātu bietīti – izņemot to sautēšanai, vārīšanai.
Ko darīt. Rīvējiet bietes uz rupjas vai smalkas rīves, viegli izspiediet lieko sulu, ātri iepakojiet maisiņos, traukos, ietiniet polietilēnā, ielieciet veidnēs. Ātri – tā, lai tā netecētu sula. Sasaldēt. Tas arī ir viss.
Taču ne visi. Vārītas, grauzdētas vai jēlas bietes var arī sasmalcināt, iepildīt traukos vai pat stikla burkās un sasaldēt.
Lasi vēl: Es vairs negatavoju parastās pankūkas: atradu recepti, kas ir tikai “mūsu” (nu, tās ir ļoti garšīgas un viegli pagatavojamas)
To nav vērts uzglabāt visu ziemu, bet – ja jums ir daudz biešu un nav kur uzglabāt – arī variants: bietes kaviārs gatavs.
Tevi noteikti interesēs
- Kādas kļūdas dārzkopji pieļauj, stādot kartupeļus – 5 galvenie neveiksmīgas ražas iemesliby Anete Vītola
- Talantīgā aktrise Zane Daudziņa atklāj iemeslu, kāpēc savulaik uzskatīja, ka viņu neuzņems aktieru studijās (video)by Laura Blūma
- Sākoties trešdienas rītam šajā Latvijas reģionā gaidāms pēkšņs sniegputenis – izsludināts brīdinājumsby Sandra Ločmele