Šādas bietes lieliski uzglabājas saldētavā: izņemiet tās un pagatavojiet salātus, pievienojiet dārzeņu sautējumam, salātiem – garšīgi un ietaupa laiku.
Starp citu. Borščam var pievienot gan vārītas, gan ceptas bietes.
3. metode. Rīvētas bietes
Borščs ir vienkārši garšīgs borščs.
Es nezinu, kur citur izmantot rīvētu, neapstrādātu bietīti – izņemot to sautēšanai, vārīšanai.
Ko darīt. Rīvējiet bietes uz rupjas vai smalkas rīves, viegli izspiediet lieko sulu, ātri iepakojiet maisiņos, traukos, ietiniet polietilēnā, ielieciet veidnēs. Ātri – tā, lai tā netecētu sula. Sasaldēt. Tas arī ir viss.
Taču ne visi. Vārītas, grauzdētas vai jēlas bietes var arī sasmalcināt, iepildīt traukos vai pat stikla burkās un sasaldēt.
Lasi vēl: Es vairs negatavoju parastās pankūkas: atradu recepti, kas ir tikai “mūsu” (nu, tās ir ļoti garšīgas un viegli pagatavojamas)
To nav vērts uzglabāt visu ziemu, bet – ja jums ir daudz biešu un nav kur uzglabāt – arī variants: bietes kaviārs gatavs.
Tevi noteikti interesēs
- Ziema iestāsies agri, ja pēc dabas pazīmēm šis notiks 19. oktobrī: tuvojas barga ziema
- Pazīstamais profesors Anatolijs Danilāns negaidīti atklāj savas “ēnas puses” (+ VIDEO)
- Šī māja apbūra mani— rādu, kā pārvērtās noplukušais namiņš
- Gribēju jau izmest netīros dvieļus, bet tad uzzināju, kā tos mazgā vācieši; tagad dvieļi ir kā jauni
- Dabas zīmes tautu ticējumos: ja 18. oktobrī spoži spīd saule, tas skaidri norāda uz to, kāda būs gaidāmā ziema
- “Viņš ir cienījamos gados, tāpēc respektēsim to!”: klajā nākušas ziņas par Maestro Raimonda Paula pašsajūtu un atceltajiem koncertiem