Šādas bietes lieliski uzglabājas saldētavā: izņemiet tās un pagatavojiet salātus, pievienojiet dārzeņu sautējumam, salātiem – garšīgi un ietaupa laiku.
Starp citu. Borščam var pievienot gan vārītas, gan ceptas bietes.
3. metode. Rīvētas bietes
Borščs ir vienkārši garšīgs borščs.
Es nezinu, kur citur izmantot rīvētu, neapstrādātu bietīti – izņemot to sautēšanai, vārīšanai.
Ko darīt. Rīvējiet bietes uz rupjas vai smalkas rīves, viegli izspiediet lieko sulu, ātri iepakojiet maisiņos, traukos, ietiniet polietilēnā, ielieciet veidnēs. Ātri – tā, lai tā netecētu sula. Sasaldēt. Tas arī ir viss.
Taču ne visi. Vārītas, grauzdētas vai jēlas bietes var arī sasmalcināt, iepildīt traukos vai pat stikla burkās un sasaldēt.
Lasi vēl: Es vairs negatavoju parastās pankūkas: atradu recepti, kas ir tikai “mūsu” (nu, tās ir ļoti garšīgas un viegli pagatavojamas)
To nav vērts uzglabāt visu ziemu, bet – ja jums ir daudz biešu un nav kur uzglabāt – arī variants: bietes kaviārs gatavs.
Tevi noteikti interesēs
- Kad vīrs pēc 35 laulības gadiem aizgāja pie citas… 5 lietas, ko es sapratu par sevi un dzīviby Rinalds Bergmanis
- +30 grādi, liels mitrums, spiedīgs un sutīgs: meteorologs Toms Bricis komentē, cik ilgi Latvijā turēsies šādi laika apstākļiby Laura Andersone
- “No turienes var arī neiznākt…”: nosaukta vieta Valmieras novadā, kur lāči apmetušies uz dzīvi un satikšanās ar tiem nav retums (+ VIDEO)by Laura Andersone