Šādas bietes lieliski uzglabājas saldētavā: izņemiet tās un pagatavojiet salātus, pievienojiet dārzeņu sautējumam, salātiem – garšīgi un ietaupa laiku.
Starp citu. Borščam var pievienot gan vārītas, gan ceptas bietes.
3. metode. Rīvētas bietes
Borščs ir vienkārši garšīgs borščs.
Es nezinu, kur citur izmantot rīvētu, neapstrādātu bietīti – izņemot to sautēšanai, vārīšanai.
Ko darīt. Rīvējiet bietes uz rupjas vai smalkas rīves, viegli izspiediet lieko sulu, ātri iepakojiet maisiņos, traukos, ietiniet polietilēnā, ielieciet veidnēs. Ātri – tā, lai tā netecētu sula. Sasaldēt. Tas arī ir viss.
Taču ne visi. Vārītas, grauzdētas vai jēlas bietes var arī sasmalcināt, iepildīt traukos vai pat stikla burkās un sasaldēt.
Lasi vēl: Es vairs negatavoju parastās pankūkas: atradu recepti, kas ir tikai “mūsu” (nu, tās ir ļoti garšīgas un viegli pagatavojamas)
To nav vērts uzglabāt visu ziemu, bet – ja jums ir daudz biešu un nav kur uzglabāt – arī variants: bietes kaviārs gatavs.
Tevi noteikti interesēs
- Pēc 2 mēnešiem attiecībās es sāku dzīvot kopā ar vīrieti (52 gadi) no Rīgas, bet izturēju tikai 10 dienas: godīgi paskaidroju, ko nevarēju pieņemt
- 6 Ķīniešu zodiaka zemes piesaista īpasi lielu veiksmi un labklājību 2025. gada 4. decembrī
- Es redzēju Rīgā sievieti, kura atgrieza kleitu atpakaļ veikalam, ko bija valkājusi vakar fotosesijā – piegāju noskaidrot kāpēc viņa tā dara
- Lasis kļūs vēl sulīgāks, ja pirms gatavošanas pievienosi 1 vienkāršu sastāvdaļu, kas tam piešķir dziļāku garšu
- Jaungada ģērbšanās etiķete: kā sagaidīt 2026. gadu un kādas krāsas piesaistīs veiksmi Zirga gadā
- Zodiaka zīmju prognoze ceturtdienai, 4. decembrim: klāt ir pēdējais 2025. gada pilnmēness











