Vienkāršāk nevar būt: salāti “Blondīne”, kurus jūs gatavosiet atkal un atkal. Ir receptes, kurām nav nepieciešama sarežģīta pasniegšana. To spēks slēpjas vienkāršībā, pierastā garšā un absolūtā rezultāta garantijā.
Tieši tādi ir salāti “Blondīne”. Tos pagatavo 20 minūtēs, bet apēd vēl ātrāk. Tas ir tas pārbaudītais variants, kad vajag gan gardi pabarot ģimeni, gan netērēt pusi dienas virtuvē. Minimāls produktu daudzums, maksimāla atsaucība — pamēģiniet, un tie ieņems pastāvīgu vietu jūsu kulinārijas grāmatā.
Pagatavošanas veids:
Sākumā apcepsim kartupeļus. Trīs vidējus kartupeļus sarīvēsim uz rīves korejiešu burkāniem vai sagriezīsim plānās salmiņos. Kartupeļus kārtīgi nomazgājam 2–3 ūdeņos, līdz ūdens kļūst dzidrs. Nosusināsim kartupeļus ar papīra dvieļiem.
Pannā ielej augu eļļu, aptuveni 5–10 mm augstumā, un apcep kartupeļus mazās porcijās. Tie apcepas ātri. Noņemam tos uz papīra dvieļa.
Desu (150 g) sagriezīsim salmiņos, man ir Doktora desa.
100 g siera, man ir parastais siers, sarīvēsim uz rupjās rīves. Trīs lielus tomātus sagriezīsim ceturtdaļgredzenos.
Salātus kārtojam. Es iesaku izmantot atdalāmās veidnes gredzenu, 18 cm diametrā.
Lasi vēl: 2026. gads — karmisks izaicinājums: 6 Zodiaka zīmes, kurām priekšā svarīgs dzīves eksāmens
1. kārta — tomāti. Divas ēdamkarotes majonēzes sajauksim ar caur presi izspiestu 1 ķiploka daiviņu un apsmērēsim tomātus.
2. kārtā liekam desu, veidojam majonēzes sietiņu.
3. kārtā — rīvēts siers, veidojam majonēzes sietiņu.
Kartupeļiem liekam klāt sāli un liekam kā 4. kārtu.
Noņemam gredzenu. Ļaujam salātiem iesūkties (piesātināties) un varam celt galdā.
Sastāvdaļas:
Kartupeļi — 3 vidēji gab.
Tomāti — 3–4 gab. (blīvi)
Vārītā desa (piemēram, “Doktora”) — 150 g
Cietais siers — 100 g
Ķiploki — 1–2 daiviņas
Majonēze — pēc garšas
Sāls — pēc garšas
Augu eļļa cepšanai
Padomi pagatavošanai:
Kartupeļi
Necepiet to pārāk daudz vienā reizē, citādi tas nebūs kraukšķīgs, bet gan mīksts. Zelta krāsa ir pareiza gatavības pazīme.
Tomāti
Izvēlieties blīvas, ne pārāk sulīgas šķirnes, lai salāti “nepeldētu”. Ja tomāti ir ūdeņaini, varat no tiem izņemt sēklas.
Variācijas
Desu var aizstāt ar šķiņķi vai vistas fileju.
Daļu majonēzes reizēm aizstāj ar skābo krējumu.
Kartupeļiem cepšanas laikā var pievienot šķipsniņu paprikas aromātam.
Salāti ir vislabākie uzreiz pēc kārtošanas, kamēr kartupeļu salmiņi saglabā patīkamo kraukšķīgumu.
Kopsavilkums
“Blondīne” ir piemērs tam, kā no parastiem produktiem sanāk tieši tas ēdiens, ko lūdz pagatavot atkal. Tie ir sātīgi, ar izteiksmīgām ķiploku, svaiga tomāta un kraukšķīgu kartupeļu garšām. To panākums nav sarežģītībā, bet gan pareizā zināmo sastāvdaļu kombinācijā.
Lasi vēl: Ja jūsu dzimšanas datumā ir noteikti skaitļi — nākamais gads jums dāvās iespēju, par kuru esat sapņojuši
Uzlieciet tos uz galda — un jūs noteikti redzēsiet, kā tie pazudīs acu priekšā.















