Salāti “Divas minūtes”: ļoti garšīgi un lēti, un tiem nekas nav jāvāra

Ik pa laikam gatavoju šos salātus. Tas ir vienkārši, nekas nav jāvāra, un labi var paēst. Dažkārt izmantoju gaļas piedevas vietā, jo…

Viena no galvenajām sastāvdaļām ir pupiņas. Salāti izrādās maigi un sulīgi, varat eksperimentēt ar mērci. Galvenais nepirkt lētākās pupiņas. Pupiņas ir sātīgas un satur maz kaloriju, padarot tās par lielisku izvēli svara kontroles nolūkos. Augstais šķiedrvielu un olbaltumvielu saturs palīdz uzturēt sāta sajūtu ilgāk, samazinot nepieciešamību pēc uzkodām starp ēdienreizēm.

Pupiņas piedāvā dažādas tekstūras atkarībā no veida un pagatavošanas metodes. Tās var būt krēmīgas, gludas, stingras vai mīkstas, nodrošinot patīkamu kontrastu dažādos ēdienos. Pupiņām pašām par sevi ir maiga, nedaudz riekstaina garša, kas padara tās par lielisku bāzi dažādu ēdienu pagatavošanai. Šī neitrālā garša ļauj pupiņām viegli saplūst ar citām sastāvdaļām un garšvielām.

No tā garšas un maiguma būs atkarīga salātu garša kopumā. Salātus ilgi neaprakstīšu, jo labāk vienreiz pamēģināt, nekā vienkārši paklausīties par to garšu.

 

Gatavosim kopā:

Var paņemt gatavus grauzdiņus, bet man patīk tos taisīt pašai. Lai to izdarītu, sagrieziet klaipu vai melno maizi – pēc savas gaumes – kubiņos. Ieliek maisiņā, pievieno sāli, garšvielas pēc garšas (es izmantoju salātu garšaugus) un nedaudz apslaka ar augu eļļu.

Aptiniet maisiņu un kārtīgi sakratiet, lai garšvielas būtu vienmērīgi sadalītas. Pēc tam pārliek uz cepešpannas un liek uz 150°C sakarsētā cepeškrāsnī uz 5-7 minūtēm, atkarībā no cepeškrāsns.

Kamēr grauzdiņi žūst, sasmalciniet salātus. Gurķus sagriežam patvaļīgi, bet ne ļoti smalki. Manuprāt, kubs ir tieši piemērots. Pēc tam sagriež cieto sieru kubiņos, bet mazākos. Pārnes tos bļodā.

No pupiņām notecina šķidrumu, zaļumus smalki sakapā un visu pievieno pārējām sastāvdaļām. Varat izmantot jebkurus zaļumus, ja ir vairāki veidi, droši pievienojiet tos. Šajā laikā grauzdiņiem jābūt gataviem. Neaizmirstiet tos izņemt un ļaut pilnībā atdzist.

Dažas ķiploka daiviņas iemet caur spiedi majonēzē (pēc vēlēšanās var pievienot arī sinepes). Ja jums nepatīk majonēze, nomainiet to ar skābo krējumu vai klasisko jogurtu. Garšojiet salātus ar iegūto maisījumu, piparus pēc garšas un visu kārtīgi samaisiet.

Produkti:

– svaigs gurķis – 1 gab.
– konservētas sarkanās pupiņas – 1 bundža
– cietais siers – 50 g
– krekeri – 100 g (varat ņemt gatavus vai pagatavot pats)
– zaļumi – dilles
– majonēze – 2 ēdamk.
– ķiploki – 1 daiviņa
– sāls, garšvielas, pipari – pēc garšas
– augu eļļa – 1 ēdamkarote.

Lasi vēl: Nāks liela nauda: 3 zodiaka zīmes no 29. maija saņems liela mēroga peļņu

Lai grauzdiņi salātos nesamirktu, rīkojos šādi: salātus izklāju gar šķīvja malu, atstājot centrā tukšu vietu, un tad tur lieku grauzdiņus. Salāti ir ļoti garšīgi, gurķi un garšaugi tiem piešķir svaigumu, pupiņām un sieram ir maiga tekstūra.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment