Salāti “Gulbja dūnas” – ļoti maigi un gaisīgi; Siekalas sariešas mutē jau skatoties vien

Tirdzniecības vietās ir sarežģīti atrast gardus un maigus salātus. Diemžēl bieži vien veikalos šis ēdiens tiek gatavots no vidējas kvalitātes sastāvdaļām.

Iespējams, katrs no mums vismaz vienreiz ir iegādājies salātus ar savādu sastāvdaļu kombināciju un garšu.

Lai izvairītos no nekvalitatīviem salātiem, labāk tos vairs nepirkt veikalos un pagatavot pašam. Tādā veidā varēsi būt drošs par izmantotajām sastāvdaļām.

Lasi arī: Darbietilpīgo kāpostu tīteņu vietā gatavoju šo gardo “kāpostu desu”. Izdodas tikpat gardi, tikai ātrāk un vienkāršāk

Šodien pastāstīsim tev, kā pagatavot maigus salātus “Gulbja dūnas”. Viena no galvenajām sastāvdaļām šajos salātos ir vārīta vistas fileja. Tā ir maiga un neitrāla, tāpēc tā viegli sader ar dažādām sastāvdaļām un mērcēm, nepārņemot citu garšu.

Mežāzim nozīmīga diena, bet Vēzim daudz emocijas; Dienas prognoze 25. augustam visām zīmēm

Plus, vārīšana neprasa papildus taukvielas, padarot vistas fileju par vieglu un veselīgu olbaltumvielu avotu salātos. Par cik, tā ir bagāta ar olbaltumvielām, tas nodrošina ilgstošu sāta sajūtu un uzturvērtību. Pareizi vārīta vistas fileja ir sulīga un maiga, piešķirot salātiem patīkamu tekstūru.

Precīzas salātu sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

Pagatavošana:

Sīpolu sagriežam ceturtdaļgredzenos, atsevišķā traukā sajaucam ar cukuru, ½ tējkaroti sāls un etiķi. Maisījumu aplejam ar verdošu ūdeni un marinējam 10-15 minūtes.

Pa to laiku novārīto vistas fileju sadalām plānās šķiedrās. Iepriekš novārītos un nomizotos kartupeļus sarīvējam uz rupjās rīves. Novietojam kartupeļus uz plakana šķīvja. Veidojam apli nelielā attālumā no šķīvja malām.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment