Salāti “Kleopatra” būs kā krāšņs rotājums jūsu galdam un īsta bauda garšas kārpiņām

Salātiem ar karalisko nosaukumu “Kleopatra” produkti nebūs iepriekš jāvāra vai jācep. Tos nav nepieciešams pat sālīt vai pievienot garšvielas, jo visām šī ēdiena sastāvdaļām piemīt sava izteiksmīga garša

Savienojoties šajos salātos, tās veido interesantu un ļoti gardu kombināciju ar saldi asām, spilgtām sīpola un ananāsa notīm apvienojumā ar šampinjoniem un kukurūzu. Precīzas sastāvdaļas atradīsi teksta beigās.

Pagatavošanas gaita

Nomazgājiet un nosusiniet tomātus. Nomazgājiet un notīriet sīpolu. Izņemiet no burciņas kukurūzu, šampinjonus un ananasus. Atbrīvojiet krabju nūjiņas no iepakojuma. Sagatavojiet nelielu bļodiņu, griežamo dēli un salātu trauku.

Sagrieziet sīpolu plānās ceturtdaļās, lieciet bļodiņā. Atšķaidiet etiķi ar ūdeni, pārlejiet šo maisījumu sīpoliem un atstājiet uz 10 minūtēm. Nospiediet no sīpoliem lieko šķidrumu un pārlieciet tos salātu traukā.

Sagrieziet krabju nūjiņas kubiņos. Sagrieziet ķiršu tomātus uz pusēm. Sagrieziet šampinjonus un ananāsus nelielos gabaliņos. Pārlieciet visas sastāvdaļas salātu traukā. Pieberiet pārējiem produktiem konservēto kukurūzu. Pievienojiet salātiem majonēzi un visu rūpīgi samaisiet.

Izrotājiet salātus “Kleopatra” ar olīvu gredzeniem un sarkanajiem ikriem.

VIDEO:

Papildu ieteikumi pilnīgai garšai

Sīpolu marinēšana: Ja vēlaties maigāku garšu, etiķa vietā varat izmantot citrona sulu un pievienot šķipsniņu cukura.

Svaigums: Lai salāti būtu kraukšķīgāki, pirms pasniegšanas tiem var pievienot sauju smalki sagrieztu ledus salātu vai svaigu dilles.

Pasniegšana: Šie salāti izskatīsies īpaši eleganti, ja tos pasniegsiet porciju trauciņos vai izmantosiet kulinārijas gredzenu, lai izveidotu glītu formu uz šķīvja.

Sastāvdaļas (3 porcijām)

Ķiršu tomāti — 10 gab. (200 g);
Sarkanais sīpols — 20 g;
Jebkurš etiķis 6% — 1 tējk. (5 g);
Ūdens — 30 ml (30 g);
Konservēta kukurūza — 120 g;
Majonēze — 2 ēdamk. (50 g);
Krabju nūjiņas — 2 gab. (50 g);
Konservēti šampinjoni — 120 g;
Konservēti ananāsi — 100 g.

Pasniegšanai:
Olīvas bez kauliņiem — 2 gab. (6 g);
Sarkanie ikri — 1 ēdamk. (18 g).

Lasi vēl: Maigās mīklas bumbiņas jeb “vareņiki” – padalīšos ar manas omes Guntas recepti

Majonēzes alternatīva: Ja vēlaties vieglāku mērci, majonēzi varat sajaukt ar grieķu jogurtu attiecībā 1:1, pievienojot pilienu sinepju pikantumam.

Šie salāti tiešam ir ļoti garšīgi un arī kaut kas jauns, neredzēts. Vismaz mūsmājās. Tāpēc visi ir sajūsmā. Izmēģiniet arī jūs. Labu apetīti, burvīgus svētkus un lai labi garšo.