Salāti “Hrizantēma”. Nav neviena gadījuma, kad tie būtu palikuši neapēsti uz svētku galda
Svētku galds vienmēr ir īpašs – tajā jābūt ēdienam, kas priecē gan acis, gan garšas kārpiņas. Ne vienmēr tas nozīmē sarežģītus kulināros šedevrus – reizēm pietiek ar vienkāršu, bet elegantu recepti, kas pārsteidz ar savu izskatu un garšu. Salāti “Hrizantēma” ir tieši tāds ēdiens: viegli pagatavojams, bet vienmēr neatņemams uzmanības centrā.
Vai vēlaties saņemt kaudzi komplimentu no viesiem vai radiem? Tad šī recepte ir tieši tas, kas jums vajadzīgs. Iesaku, pat uzstāju, pagatavot un nogaršot. Nav nepieciešamas sarežģītas sastāvdaļas, lai pagatavotu kaut ko brīnišķīgi gardu. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošanas veids
Tātad, sākam. Uzvāram 2 burkānus un 3 olas. Tagad nepieciešams izvēlēties mencu aknas ar lieliskām garšas īpašībām.
Mencu aknas saspiežam ar dakšiņu un liekam salātu bļodas apakšā. Otrais slānis – rīvēts vārīts burkāns. Ja nepatīk vārīts burkāns, to var pārslacīt ar citronsulu, un garša būs pavisam cita. Pārlejam ar majonēzi.
Uz smalkās rīves sarīvējam sieru, pārklājam ar majonēzi. Olas sadalām baltumos un dzeltenumos. Vispirms smalki sarīvējam baltumus, pārsmērējam ar majonēzi.
Pēdējais slānis – smalki sarīvēti dzeltenumi. Dekorējam pēc savas gaumes.
Lasi vēl: Rīgas Centrāltirgū redzētā aina lika mainīt manus uzskatus par bezpajumtnieku un klaiņojošo suni
Sastāvdaļas:
Mencu aknas – 1 bundžiņa
Vārīta burkāna – 2 gab.
Olas – 3 gab.
Siers – 70 g
Citronsula – pēc vēlēšanās
Majonēze – pēc garšas
Kāda mana lasītāja raksta: “Es pagatavoju līdzīgus salātus, tikai pievienoju arī zaļos sīpolus. Mencu aknas ir brīnišķīga lieta. Paldies par lieliskajām receptēm!”
Var likt arī vistas aknas, ja vēlaties var pievienot svaigus vai apceptus sīpolus. Labu apetīti!