Ja godīgi īsti nezinu kāpēc ar šo recepti līdz šim nebiju padalījusies. Tā ir lieliska un svētku galdā šos salātus jau ceļam piecus gadus pēc kārtas.
Steidzami laboju situāciju!
Salāti ar jūras veltēm var būt lielisks ieguvums svētku galda ēdienkartē, jo tie var piedāvāt viegli un atsvaidzinoši garšas un tekstu kombināciju.
Jūras veltes, piemēram, garneles, krabju kājas vai vēži, pievieno salātiem sāļumu un ikonisku jūras garšu, kas var būt lielisks kontrasts pret saldas un smalkas garšas, kas bieži parādās uz svētku galdiem. Turklāt, salāti ar jūras veltēm var būt ļoti barojoši un veselīgi, jo jūras veltes ir zema tauku un kaloriju satura, bet tajā pašā laikā ir pilni ar olbaltumvielām, omega-3 taukskābēm un minerāliem.
Tas nozīmē, ka salāti ar jūras veltēm ir viens no labākajiem veidiem, kā iekļaut jūras produktus jūsu svētku ēdienkartē un doties uz veselīgu un garšīgu ceļu. Te gan jāpiebilst, ka manā receptē izmantoju majonēzi, kas veselīguma faktoru krietni mazina, bet … tāpat tie ir lieliski.
Lasi arī: Pieci iemesli, kāpēc es vāru bietes maisiņā. Iesaku visām saimniecēm
Receptes sastāvdaļas:
garneles – 300g
kalmāri -300g
krabju nūjiņas VIČI -200g
Olu baltums – 5 gab
sarkanie ikri – 100 gmajonēze – 3 ēdamk. (vai pēc garšas)
sāls – pēc garšas
Šķir otru lapu, lai uzzinātu precīzu receptes pagatavošanas gaitu, kalmāra sagatavošanas metodi un visus trikus