Receptes pagatavošanas gaita
Kalmārus uzvāru šādi – ūdeni uzvāru, nomazgātos kalmārus notīru. Tad apleju ar verdošu ūdeni uz 1 minūti un izņemu, uzreiz noskaloju auksta ūdens, lai pārtrauktu termisko apstrādi. Tad noņemu plēvi, sagriežu strēmelītēs.
Nomizotu kalmāru svars 300 grami. Vāram olas, tad atdalām olbaltumvielu no dzeltenuma. Baltumu sagriežam kubiņos, dzeltenumu nevajag (varbūt kādam garšo ar, un nebūs liels grēks ja būs ar dzeltenumu).
Vāra garneles, tiklīdz tās ir gatavas – iemetu verdošā ūdenī. Paturu tur 1 minūti un ņemu ārā, nomizoju no čaumalas, tādiem salātiem ņemu mazas garneles.
Lasi arī: Pieci iemesli, kāpēc es vāru bietes maisiņā. Iesaku visām saimniecēm
Notīrītu garneļu svars ir 200 grami. Tagad ņemam krabju nūjiņas, šajos salātos galvenais ir izvēlēties kvalitatīvas krabju nūjiņas, jo no tām būs atkarīga salātu garša.
Sagriež krabju nūjiņas. Tad maisam salātus: samaisiet olu baltumus, kalmārus, garneles un krabju nūjas.
Samaisām ar majonēzi un pašās beigās pievienojam ikrus, lai tie nesaplīstu. Dekorē ar olas dzeltenumu.
Tevi noteikti interesēs
- TESTS. Izvēlies gaismu un uzzini, kādas pārmaiņas tev stāv priekšā 2026. gadā
- “Jāpauž skaidra latviskā nostāja”: Rīgas dome pieņem jaunu lēmumu, kas stāsies spēkā jau šogad
- Meteorologs Toms Bricis brīdina, ka Ziemassvētkos laika apstākļi nelutinās un aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem
- Likumsargi atgādina, ka šādi aprīkot automašīnu ziemā nedrīkst un par to var pienākties arī sods
- “Es neko nemaksāšu” — paziņoja Anita; “Esmu tava vīramāte, un man ir tiesības uz bezmaksas pakalpojumu”
- Valsts kultūrkapitāla fonds 10 cilvēkiem piešķīris mūža stipendiju – zināmi saņēmēji un stipendijas apmērs










