Receptes pagatavošanas gaita
Kalmārus uzvāru šādi – ūdeni uzvāru, nomazgātos kalmārus notīru. Tad apleju ar verdošu ūdeni uz 1 minūti un izņemu, uzreiz noskaloju auksta ūdens, lai pārtrauktu termisko apstrādi. Tad noņemu plēvi, sagriežu strēmelītēs.
Nomizotu kalmāru svars 300 grami. Vāram olas, tad atdalām olbaltumvielu no dzeltenuma. Baltumu sagriežam kubiņos, dzeltenumu nevajag (varbūt kādam garšo ar, un nebūs liels grēks ja būs ar dzeltenumu).
Vāra garneles, tiklīdz tās ir gatavas – iemetu verdošā ūdenī. Paturu tur 1 minūti un ņemu ārā, nomizoju no čaumalas, tādiem salātiem ņemu mazas garneles.
Lasi arī: Pieci iemesli, kāpēc es vāru bietes maisiņā. Iesaku visām saimniecēm
Notīrītu garneļu svars ir 200 grami. Tagad ņemam krabju nūjiņas, šajos salātos galvenais ir izvēlēties kvalitatīvas krabju nūjiņas, jo no tām būs atkarīga salātu garša.
Sagriež krabju nūjiņas. Tad maisam salātus: samaisiet olu baltumus, kalmārus, garneles un krabju nūjas.
Samaisām ar majonēzi un pašās beigās pievienojam ikrus, lai tie nesaplīstu. Dekorē ar olas dzeltenumu.
Tevi noteikti interesēs
- “Gmail” nāk klajā ar satraucošām ziņām – nozagtas miljoniem paroles: padoms, kā pārbaudīt, vai tava parole ir drošībā
- ”Kāpēc jums virtuvē ir muzejs?” Mans franču draugs samulsa par lietām, kas Latvijā ir gandrīz katrā mājā
- Kāpēc patiesībā 31. oktobra vakarā noteikti jādedzina sveces: senlatviešu rituāls, kas piesaista veiksmi un sniedz aizsardzību
- 7 seni tautu ticējumi, ko nedrīkst darīt Helovīna dienā, lai neveiksmes neienāk jūsu mājās un ģimenē
- Ko par sievietes raksturu var pastāstīt vārda pirmais burts
- Vai tiešām drīkst laist suni gultā: ko par to saka speciālisti un saimnieki

 
        







