Salāti “Neptūns” ir ideāli piemēroti svētku galdam un tos gatavojam jau piecus gadus pēc kārtas

Receptes pagatavošanas gaita

Kalmārus uzvāru šādi – ūdeni uzvāru, nomazgātos kalmārus notīru. Tad apleju ar verdošu ūdeni uz 1 minūti un izņemu, uzreiz noskaloju auksta ūdens, lai pārtrauktu termisko apstrādi. Tad noņemu plēvi, sagriežu strēmelītēs.

 

Nomizotu kalmāru svars 300 grami. Vāram olas, tad atdalām olbaltumvielu no dzeltenuma. Baltumu sagriežam kubiņos, dzeltenumu nevajag (varbūt kādam garšo ar, un nebūs liels grēks ja būs ar dzeltenumu).

Vāra garneles, tiklīdz tās ir gatavas – iemetu verdošā ūdenī. Paturu tur 1 minūti un ņemu ārā, nomizoju no čaumalas, tādiem salātiem ņemu mazas garneles.

Lasi arī: Pieci iemesli, kāpēc es vāru bietes maisiņā. Iesaku visām saimniecēm

Notīrītu garneļu svars ir 200 grami. Tagad ņemam krabju nūjiņas, šajos salātos galvenais ir izvēlēties kvalitatīvas krabju nūjiņas, jo no tām būs atkarīga salātu garša.

Sagriež krabju nūjiņas. Tad maisam salātus: samaisiet olu baltumus, kalmārus, garneles un krabju nūjas.

Samaisām ar majonēzi un pašās beigās pievienojam ikrus, lai tie nesaplīstu. Dekorē ar olas dzeltenumu.

Leave a Comment