Receptes pagatavošanas gaita
Kalmārus uzvāru šādi – ūdeni uzvāru, nomazgātos kalmārus notīru. Tad apleju ar verdošu ūdeni uz 1 minūti un izņemu, uzreiz noskaloju auksta ūdens, lai pārtrauktu termisko apstrādi. Tad noņemu plēvi, sagriežu strēmelītēs.
Nomizotu kalmāru svars 300 grami. Vāram olas, tad atdalām olbaltumvielu no dzeltenuma. Baltumu sagriežam kubiņos, dzeltenumu nevajag (varbūt kādam garšo ar, un nebūs liels grēks ja būs ar dzeltenumu).
Vāra garneles, tiklīdz tās ir gatavas – iemetu verdošā ūdenī. Paturu tur 1 minūti un ņemu ārā, nomizoju no čaumalas, tādiem salātiem ņemu mazas garneles.
Lasi arī: Pieci iemesli, kāpēc es vāru bietes maisiņā. Iesaku visām saimniecēm
Notīrītu garneļu svars ir 200 grami. Tagad ņemam krabju nūjiņas, šajos salātos galvenais ir izvēlēties kvalitatīvas krabju nūjiņas, jo no tām būs atkarīga salātu garša.
Sagriež krabju nūjiņas. Tad maisam salātus: samaisiet olu baltumus, kalmārus, garneles un krabju nūjas.
Samaisām ar majonēzi un pašās beigās pievienojam ikrus, lai tie nesaplīstu. Dekorē ar olas dzeltenumu.
Tevi noteikti interesēs
- Tas sāksies jūlija pēdējās dienās: ”Laikapstākļi satrakosies un īpaši to jutīsim 26.jūlija vakarā”by Sandra Vīgante
- Iepriekš iepazinos ar labu vīrieti, bet uz randiņu atnāca viņa sieva — mana neparastā pieredzeby Rinalds Bergmanis
- Nedariet šo apmeklējot tuvinieku kapu kopiņas, pretējā gadījumā jūs sagaida sodsby Sandra Vīgante