Salāti “no nekā”, bet ļoti garšīgi. Aizmirsta padomju recepte. Tikai 3 sastāvdaļas

Šie ir leģendāri salāti, kurus varēja atrast daudzās PSRS laika kafejnīcās un ēdnīcās 80-tajos gados. 

To pamatā bija svaigi kāposti, kas ir lieliska sastāvdaļa salātos vairāku iemeslu dēļ, kas saistīti gan ar to uzturvērtību, gan ar garšas un tekstūras īpašībām.

Svaigi kāposti ir ļoti barojoši, jo tie satur daudz vitamīnu un minerālvielu. Kāpostos ir arī daudz šķiedrvielu, kas veicina ilgstošu sāta sajūtu. Kāposti ir ļoti mazkaloriska sastāvdaļa, padarot tos par lielisku izvēli tiem, kas vēlas kontrolēt savu svaru. Tie piedāvā daudz apjoma un tekstūras, nepievienojot daudz kaloriju salātiem, kas palīdz radīt apmierinošu maltīti, kas ir gan viegla, gan veselīga.

5 viltības, kas mazinās smaku jūsu atkritumu tvertnē

Svaigi kāposti piešķir salātiem patīkamu kraukšķīgumu, kas kontrastē ar mīkstākām sastāvdaļām, piemēram, tomātiem vai avokado. Šī tekstūras dažādība padara salātus interesantākus un patīkamākus ēst.

Lasi arī: Vienreiz to apsmidzināju un aizmirsu kā sliktu sapni: Kā ātri atbrīvoties no laputīm

Kāpostiem ir maiga un neitrāla garša, kas labi sader ar dažādiem mērces un citiem salātu komponentiem. Tie neapslāpē citu sastāvdaļu garšu, bet drīzāk darbojas kā lielisks fons, kas izceļ pārējo salātu garšas.

Kāpostus var izmantot dažādos veidos, piemēram, sagriezt smalkās strēmelēs, sarīvēt vai saplēst gabaliņos. Tie lieliski sader ar dažādiem mērces, garšaugiem un piedevām, piemēram, burkāniem, paprikām, sīpoliem, āboliem un sēklām. Šī daudzpusība ļauj radīt dažādus salātu veidus, vienlaikus saglabājot kāpostu kā galveno sastāvdaļu.

Plus, svaigi kāposti labi uzglabājas ledusskapī, salīdzinot ar citiem zaļajiem dārzeņiem, kas ātri vīst. Tas padara tos par praktisku izvēli, jo jūs varat ilgstoši saglabāt tos svaigus un gatavus lietošanai.

Mana vienkāršākā un ideālā cukīni recepte: ātri pagatavojams, sulīgs un veselīgs vasaras gardums!

Šos salātus bieži varēja atrast rūpnīcu ēdnīcu un kafejnīcu ēdienkartēs.

Tāpat tos gatavoja ļoti daudzas saimnieces. Galu galā šie salātiņi ir ļoti garšīgi un noderīgi, bet pagatavojas ātri un vienkārši.

Produkti, kas jums būs nepieciešami:

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment