Salāti “Padomju Rīga”: pagātnes garša, kas atkal iekaros tavu sirdi

Šie salāti ir viens no padomju virtuves simboliem, kas plašu atpazīstamību guva pagājušā gadsimta 70. gados. Pirmo reizi tie tika pasniegti Latvijas galvaspilsētas restorānos, un kopš tā laika kļuva populāri savas spilgtās garšas un oriģinālās sastāvdaļu kombinācijas dēļ.

Ēdiena nosaukums dots par godu Latvijas galvaspilsētai Rīgai, kas tam piešķīra īpašu kultūras piesitienu.

Tradicionāli “Padomju Rīgas” salātus pasniedza dziļā salātu bļodā. Papildu dekorēšanai varam izmantot svaigus garšaugus, vārītu olu vai olīvas, kas piešķirs ēdienam apetītelīgu izskatu un estētiku.

Sastāvdaļas:

200 grami vārītas vistas filejas;

½ ēdamkarote majonēzes;

Šķipsniņa sāls

3 marinēti gurķi;

2 vārītas olas;

3 tomāti;

1 salātu lapa;

50 grami cietā siera (ieteicams parmezāns).

Pagatavošanas gaita:

Vistas gaļas pagatavošana: Novārām vistas fileju un sagriežam mazos kubiņos. Novietojam gaļu vienmērīgā kārtā salātu bļodas apakšā un pārklājam to ar plānu majonēzes kārtu.

Gurķu slānis: Smalki sagriežam marinētus gurķus un novietojam tos uz vistas.

Olu kārta: Vārītās olas sagriežam kubiņos un uzklājam uz gurķu kārtas. Olu kārtu apsmērējam ar majonēzi, lai iegūtu sulīgumu.

Tomāti: sagriežam tomātus mazos kubiņos un izliekam tos virs olu kārtas.

Salāti: Smalki sagriežam salātu lapas un vienmērīgi sadalām tās pa tomātu slāni. Virsū uzklājam majonēzes sietiņu.

Siera virskārta: sarīvējam parmezānu vai citu cieto sieru un apkaisām ar to salātu virspusi.

 

Dekorēšana

Visbiežāk dekorēšanai izmanto kraukšķīgas sausmauzītes. Tās vari pagatavot pats, izžāvējot maizītes cepeškrāsnī, vai arī iegādāties jau gatavas veikalā.

Papildu dekorēšanai pievieno zaļumus, olīvas vai vārītu olu šķēles.

Noderīgi padomi

Sastāvdaļu aizstāšana: Lai mainītu garšu, vistas vietā vari izmantot vārītu šķiņķi vai vārītu mēli.

Mērces: pamēģini aizstāt majonēzi ar skābo krējumu un sinepju mērci, lai iegūtu vieglāku, garšīgu garšu.

Papildu garšvielas: majonēzei pievieno svaigi maltus melnos piparus vai ķiplokus, lai uzlabotu garšu.

Rezultāts:

“Padomju Rīgas” salāti ir laika gaitā pārbaudīta garša, kas aizved mūs pagātnē un sniedz patiesu baudījumu. Izmēģini šo recepti un izbaudi padomju virtuves klasiku, kas atkal kļūst aktuāla tavā galdā.

VIDEO pamācība:

 

Ja tev patika šī recepte, atzīmē to ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Būsim gandarīti arī par taviem komentāriem!

 

 

Leave a Comment