Šie salāti ir viens no padomju virtuves simboliem, kas plašu atpazīstamību guva pagājušā gadsimta 70. gados. Pirmo reizi tie tika pasniegti Latvijas galvaspilsētas restorānos, un kopš tā laika kļuva populāri savas spilgtās garšas un oriģinālās sastāvdaļu kombinācijas dēļ.
Ēdiena nosaukums dots par godu Latvijas galvaspilsētai Rīgai, kas tam piešķīra īpašu kultūras piesitienu.
Tradicionāli “Padomju Rīgas” salātus pasniedza dziļā salātu bļodā. Papildu dekorēšanai varam izmantot svaigus garšaugus, vārītu olu vai olīvas, kas piešķirs ēdienam apetītelīgu izskatu un estētiku.
VIena no galvenajām sastāvdaļām salātos ir vārītā vistas gaļa – tā ir maiga un viegli uzsūc citu sastāvdaļu garšas, padarot to lieliski piemērotu dažādu veidu salātiem. Tā ir pietiekami maiga, lai to viegli sagrieztu vai saplucinātu, un rada patīkamu kontrastu ar kraukšķīgām sastāvdaļām, piemēram, gurķiem vai salātiem.
Precīzas sastāvdaļas atradīsis raksta beigās!
Virtuves triks, kā ātri un viegli nomazgāt cepeškrāsns un mikroviļņu krāsns stiklu
VIDEO:
Pagatavošanas gaita:
Vistas gaļas pagatavošana: Novārām vistas fileju un sagriežam mazos kubiņos. Novietojam gaļu vienmērīgā kārtā salātu bļodas apakšā un pārklājam to ar plānu majonēzes kārtu. Gurķu slānis: Smalki sagriežam marinētus gurķus un novietojam tos uz vistas.
Olu kārta: Vārītās olas sagriežam kubiņos un uzklājam uz gurķu kārtas. Olu kārtu apsmērējam ar majonēzi, lai iegūtu sulīgumu.
Galvenie soļi gan sekos!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk (plus video pamācība)
Tevi noteikti interesēs
- Sinoptiķi strauji pasliktinājuši prognozi no 15. decembra: kas notiks ar laiku
- “Tu man iedevi ķīniešu nieciņu, kas pēc gada salūzīs” vīramāte nebija priecīga par dāvanu
- Kad gribas kaut ko vieglu, bet īpaši gardu, ņemu vistas fileju un jau pēc 5 minūtēm ceļu galdā svinīgu Jaungada uzkodu, kas garšo visiem
- Dabas pētnieks Ilmārs Tīrmanis brīdina latviešus: ”Ja sākāt, tad nedrīkst to pārtraukt līdz pat pavasarim”
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti
- Banka “Citadele” brīdina: liela daļa Latvijas iedzīvotāju var palikt bez pienācīgas pensjas










