Tomāti: sagriežam tomātus mazos kubiņos un izliekam tos virs olu kārtas. Salāti: Smalki sagriežam salātu lapas un vienmērīgi sadalām tās pa tomātu slāni. Virsū uzklājam majonēzes sietiņu. Siera virskārta: sarīvējam parmezānu vai citu cieto sieru un apkaisām ar to salātu virspusi.
Dekorēšana
Visbiežāk dekorēšanai izmanto kraukšķīgas sausmauzītes. Tās vari pagatavot pats, izžāvējot maizītes cepeškrāsnī, vai arī iegādāties jau gatavas veikalā. Papildu dekorēšanai pievieno zaļumus, olīvas vai vārītu olu šķēles.
Noderīgi padomi
Sastāvdaļu aizstāšana: Lai mainītu garšu, vistas vietā vari izmantot vārītu šķiņķi vai vārītu mēli. Mērces: pamēģini aizstāt majonēzi ar skābo krējumu un sinepju mērci, lai iegūtu vieglāku, garšīgu garšu. Papildu garšvielas: majonēzei pievieno svaigi maltus melnos piparus vai ķiplokus, lai uzlabotu garšu.
Rezultāts:
“Padomju Rīgas” salāti ir laika gaitā pārbaudīta garša, kas aizved mūs pagātnē un sniedz patiesu baudījumu. Izmēģini šo recepti un izbaudi padomju virtuves klasiku, kas atkal kļūst aktuāla tavā galdā.
Apviļā vistas gaļu čipsos un cepeškrāsnī: Ideāla uzkoda Ziemassvētkiem, Jaungada galdam
Sastāvdaļas:
- 200 grami vārītas vistas filejas;
- ½ ēdamkarote majonēzes;
- Šķipsniņa sāls
- 3 marinēti gurķi;
- 2 vārītas olas;
- 3 tomāti;
- 1 salātu lapa;
- 50 grami cietā siera (ieteicams parmezāns).
VIDEO pamācība:
Ja tev patika šī recepte, atzīmē to ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Būsim gandarīti arī par taviem komentāriem!
Tevi noteikti interesēs
- Ādažu centrā, netālu no skolas, manīti vilki, kas nebīstas no cilvēkiem: likumsargi nāk klajā ar paziņojumu (+ VIDEO)
- Sinoptiķi brīdina par bīstamiem laika apstākļiem sākot no 28. novembra: nosauc rajonus, kur jābūt visvairāk uzmanīgiem
- No pelēm pat pēdas pazudīs: ģeniāls padoms, kas palīdz atbaidīt grauzējus uz ilgu laiku, nelietojot indi
- Gulēju viens savā Rīgas dzīvoklī, kad pēkšņi sajutu, ka kāds nolaiza manu roku — un tas nebija kaķis
- Decembris 2025: katras Zodiaka zīmes visveiksmīgākā diena
- Pufīgi un smaržīgi dvieļi pat pēc daudzu reižu mazgāšanas: draudzene, kas strādāja viesnīcā, atklāja, kā to izdarīt








