Salāti “Padomju Rīga”: pagātnes garša, kas atkal iekaros tavu sirdi

Tomāti: sagriežam tomātus mazos kubiņos un izliekam tos virs olu kārtas. Salāti: Smalki sagriežam salātu lapas un vienmērīgi sadalām tās pa tomātu slāni. Virsū uzklājam majonēzes sietiņu. Siera virskārta: sarīvējam parmezānu vai citu cieto sieru un apkaisām ar to salātu virspusi.

 

Dekorēšana

Visbiežāk dekorēšanai izmanto kraukšķīgas sausmauzītes. Tās vari pagatavot pats, izžāvējot maizītes cepeškrāsnī, vai arī iegādāties jau gatavas veikalā. Papildu dekorēšanai pievieno zaļumus, olīvas vai vārītu olu šķēles.

Noderīgi padomi

Sastāvdaļu aizstāšana: Lai mainītu garšu, vistas vietā vari izmantot vārītu šķiņķi vai vārītu mēli. Mērces: pamēģini aizstāt majonēzi ar skābo krējumu un sinepju mērci, lai iegūtu vieglāku, garšīgu garšu. Papildu garšvielas: majonēzei pievieno svaigi maltus melnos piparus vai ķiplokus, lai uzlabotu garšu.

Rezultāts:

“Padomju Rīgas” salāti ir laika gaitā pārbaudīta garša, kas aizved mūs pagātnē un sniedz patiesu baudījumu. Izmēģini šo recepti un izbaudi padomju virtuves klasiku, kas atkal kļūst aktuāla tavā galdā.

Apviļā vistas gaļu čipsos un cepeškrāsnī: Ideāla uzkoda Ziemassvētkiem, Jaungada galdam

Sastāvdaļas:

  • 200 grami vārītas vistas filejas;
  • ½ ēdamkarote majonēzes;
  • Šķipsniņa sāls
  • 3 marinēti gurķi;
  • 2 vārītas olas;
  • 3 tomāti;
  • 1 salātu lapa;
  • 50 grami cietā siera (ieteicams parmezāns).

 

VIDEO pamācība:

Ja tev patika šī recepte, atzīmē to ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Būsim gandarīti arī par taviem komentāriem!

 

 

Leave a Comment