Šie kārtainie, ligzdas formas salāti būs lielisks dekors jūsu svētku galdam, gan Lieldienām gan vienkāršām svinībām
Lai pagatavotu salātus “Putnu ligzda” būs nepieciešama vistas fileja, kartupeļi, olas un gurķi. Bet precīzu sastāvdaļu sarakstu atradīsi raksta beigās. Šie salāti lielu popularitāti guvuši krievu virtuvē.
Pagatavošanas apraksts: “Putnu ligzda” ir skaisti svētku salāti no vistas filejas, kartupeļiem, gurķiem un zaļumiem, kas sajaukti ar majonēzi un augu eļļu. Salātu noformējums ir ļoti svarīgs, mēģiniet salātus izrotāt pēc iespējas labāk. Kā pagatavot salātus “Putnu ligzda”?
Lai pagatavotu salātus, vispirms jāvāra vistas fileja, līdz tā ir gatava. Vistas fileju vāra sālsūdenī, līdz tā ir gatava. Pietiks ar 20-25 minūtēm. Pannai var pievienot lauru lapu un pāris piparu graudiņus, bet tas nav obligāti
Atdzisušo gaļu nepieciešams smalki sagriezt. Sīpolu arī smalki sagriež, tad pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm (lai sīpols nekļūtu rūgts), tad nokāš un noskalo aukstā ūdenī. Kartupeļus nomizo un sagriež plānās sloksnēs un pēc tam apcep augu eļļā.
Sagrieztus kartupeļus apcep fritē vai pannā ar karstu eļļu. Kartupeļi tiek cepti ātri, burtiski minūtes. Bet ja godīgi vieglāk ir nopirkt gatavus kartupeļu salmiņus čipsu forma.
Gurķus arī sagriež strēmelītēs. Olas un sieru sarīvē uz smalkās rīves. Smalki sagrieziet zaļumus. No sagatavotajām sastāvdaļām veido kārtainus salātus, katru kārtu pārziežot ar majonēzi. Sāksim veidot savus salātus. Novietojiet sīpolus uz liela plakana šķīvja, vispirms notecinot šķidrumu.
Sīpolam virsū liek vistas fileju. Apsmērē fileju ar majonēzi. Tad liek svaigos gurķus, rīvētu sieru un olas katru savā kārtā. Dekorējiet sānus ar kartupeļiem. Rotā ligzdu ar zaļumiem un pildītām paipalu olām.
Atliek tikai izrotāt salātus ar olām. Sagrieziet paipalu olas un izņemiet dzeltenumu. Pievienojiet majonēzi, dažus sasmalcinātus garšaugus un rīvētu kausēto sieru. To visu sadrupinām ar dakšiņu un ar iegūto pildījumu pildām paipalu olu pusītes. Tad mēs tos ievietojam savā “ligzdā”.
Lasi vēl: Leoparda siera kūka ar biskvīta pamatni un greznu rakstu, ko pagatavot ir pavisam vienkārši
Sastāvdaļas 6 porcijām:
Vistas fileja 400 g
Olas 4 gab.
Kartupeļi 4 gab. (vidēja izmēra)
Sīpols 1 gab. (liels)
Gurķi 2 gab.
Zaļumi 50-100 grami (dilles)
Sāls 1 šķipsniņa
Majonēze 8-10 ēd.k. karotes
Paipalu olas 3-4 gab. (dekorēšanai)
Augu eļļa 1 glāze (kartupeļu cepšanai)
Siers 100 grami
Kausēts siers 60 grami
Šādus salātus var pagatavot Lieldienām, patiesi skaisti un arī ļoti garšīgi – garšos arī bērniem. Labu apetīti! Veiksmi gatavošanā un izbaudi!