Salāti “Spāņu mīlestība”. Manas mammas mīļākie salāti ar ideālu garšu kombināciju

Piedāvāju jūsu uzmanībai ļoti garšīgus salātus. Mūsu ģimene par šo ēdienu ir patiesi sajūsmā! Mamma, izmēģinot spāņu mīlestības salātus, uzreiz pierakstīja recepti savā pavārgrāmatā. Tagad šie ir viņas mīļākie salāti.

Mūsmājās šie salāti ir biežs viesis uz svētku galda, jo no salātos esošajiem produktiem veidojas lieliska garšu buķete, kas izcili apvienojas viena ar otru. Jāatzīst, ka sākumā nemaz nedomāju, ka šādas kombinācijas salāti var būt tik ļoti garšīgi!

Sāksim gatavot:

1. Kūpināto vistas krūtiņas fileju sagriež mazos kubiņos un izklāj lielā plakanā traukā. Tas uzspiež majonēzes sietu, izmantojot parasto majonēzi. Tad 15 minūtes marinēj sīpolu ūdenī ar etiķi, nokāš caurdurī un liek uz krūtiņas.

2. Nākamajā solī salātiem jāpievieno rozīnes. Iepriekš tās noskalo ar siltu ūdeni un nosusina ar papīra dvieļiem. Pa virsu vēlreiz liek majonēzi.

3. Uz smalkās rīves sarīvē burkānus un vienmērīgi izklāj pa salātiem.

4. Uz burkāniem atkal uzspiež majonēzes sietu un pēcāk salātiem virsū kaisa sarīvetu cieto sieru.

5. Pēc tam uz salātiem izkaisa sasmalcinātu valriekstu slāni. Es valriekstus slacinu diezgan smalki ar nazi, bet, protams, to lielumu regulējiet pēc savas gaumes.

6. Atkal uz salātiem uzspiež majonēzes sietu un pēdējā kārtā liek svaigu apelsīnu, kas sagriezts mazos kubiņos. Iepriekš no apelsīna nedaudz izspiež lieko sulu.

Salāti gatavi. Labu apetīti, dārgie lasītāji! Nekad nebūtu domājusi, ka visi šie produkti tandēmā būs tik brīnišķīgi “draugi” vienā šķīvī. Iesaku izmēģināt šos salātus un pēc tam atstāt savu viedokli komentāros.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment