2. Sīpolu smalki sagriež, bet pēc tam aplej ar vārītu ūdeni, lai no tā paz ustu liekais rūgtums. Ja laiks atļauj, tad sīpolu var iemarinēt.
Lai to izdarītu, aplejiet sīpolus ar ūdeni, pievienojiet sāli, cukuru un etiķi. Marinādei jābūt nedaudz skābenai, bet patīkamai pēc garšas.
3. Kāpostu smalki sagriež. Man šķiet, ka, jo smalkāk sagriež, jo salāti garšīgāki.
4. Olu sagriež nelielos kubiņos.
5. Atliek salātos savienot visas sastāvdaļas un sajaukt ar majonēzi vai krējumu. Pēc garšas pievienojiet sāli.
Vietā būs pievienot svaigus zaļumus – pētersīļus vai dilles.
Svaigi kāposti piešķir salātiem patīkamu kraukšķīgumu, kas kontrastē ar mīkstākām sastāvdaļām. Šī tekstūras dažādība padara salātus interesantākus un patīkamākus ēst. Kāpostiem ir maiga un neitrāla garša, kas labi sader ar dažādiem mērces un citiem salātu komponentiem. Tie neapslāpē citu sastāvdaļu garšu, bet drīzāk darbojas kā lielisks fons, kas izceļ pārējo salātu garšas.
“Nezvani man vairāk, es esmu aizņemta” — teicu mammai… un viņa tiešām vairs nezvanīja
Produkti, kas jums būs nepieciešami un sastāvdaļas:
300 g svaigie kāposti
1 sīpols
3 olas
Sāls, pipari pēc garšas
Majonēze vai krējums
Salāti gatavi. Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Daugavpils stacija… vilcienā iekāpj blondīne, viņai zvana telefons. Nejauši dzirdu sarunu, kuru līdz šim brīdim nespēju aizmirst
- Daudzviet ir iestājies pirmsziemas periods un sinoptiķi ir atbildējuši uz galveno jautājumu – vai būs vēl siltais laiks
- 4 dīvainas valūtas, kas reiz patiešām eksistēja
- Pamanīju, ka vīramāte Biruta kaut ko ieber manai tējai, tāpēc samainīju krūzes – stāstu visu kas notika
- Vai dvēsele pēc viņsaulē došanās atcerēsies savu dzīvi uz zemes – atbild gaišreģis Aleksandrs Šeps
- Taizemes viesus Latvijā pārsteidza vietējais dzēriens, kuru mēs dzeram ar gardu muti: “Kā jūs to vispār varat iedzert?”