mājās gatavota majonēze:
augu eļļa – 200 ml
ola – 1 gab
sinepes -1 tējk
citronu sula – 1 tējk
cukurs – 1 tējk
sāls -1/2 ēd.k
Lasi arī: Prognoze: Kāds laiks varētu būt Līgo vakarā un Jāņos?
GATAVOŠANAS METODE
Griezīsim krabju nūjiņas. Svaigu gurķi sagriež kubiņos. Bļodā liekam gurķus, krabju nūjiņas, notecinām šķidrumu no pupiņām un pievienojam salātiem.
Izlaidiet 2-3 ķiploka daiviņas caur ķiploku spiedi. Sajaucam ar majonēzi. Es savienoju ar mājās gatavotu majonēzi ar klasisku garšu.
Provansas majonēze, ko pagatavot pašai. Ielejiet burkā 200 ml augu eļļas, iesietiet 1 olu, lai majonēze izdotos eļļai un olām jābūt istabas temperatūrā.
Pievienojam 1 tējk. cukura, pusi tējk sāli un pievieno 1 tējk. sinepes, izvēlieties labas kvalitātes sinepes, jo no tām būs atkarīga majonēzes garša. Iegremdējamo blenderi nolaižam uz olas un sākam kult, lēnām paceļam blenderi un putojam līdz sabiezē. Tagad pievienojiet 1 tējk. citronu sulas un vēlreiz saputo, tas viss prasīs apmēram 1-2 minūtes. Majonēze ir gatava.
Sajauc salātus, liek salātu bļodā un pasniedz.
Tevi noteikti interesēs
- Meteorologs Toms Bricis brīdina, ka Ziemassvētkos laika apstākļi nelutinās un aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem
- Izveidots jauns ”Whatsapp” pakalpojums, kurš atvieglos simtiem Latvijas autovadītāju ikdienu: ”Būs vieglāk”
- Omīte man iemācīja ziemā turēt iedegtu sveci siltumnīcā: atklāšu kāpēc un ko tas dos
- Lieliska sāļā uzkoda Jaungada galdam no lavaša: pilnīgi jauna recepte
- TESTS: Izvēlies attēlu un uzzini, kāda neredzama enerģija šobrīd “raksta” tavu dzīves stāstu
- TESTS. Izvēlies gaismu un uzzini, kādas pārmaiņas tev stāv priekšā 2026. gadā










