Salāti “uz ātro”! Ar recepti padalījās kāda lasītāja un tie izrādījās ļoti gardi

mājās gatavota majonēze:

augu eļļa – 200 ml
ola – 1 gab
sinepes -1 tējk
citronu sula – 1 tējk
cukurs – 1 tējk
sāls -1/2 ēd.k

Lasi arī: Prognoze: Kāds laiks varētu būt Līgo vakarā un Jāņos?

GATAVOŠANAS METODE

Griezīsim krabju nūjiņas. Svaigu gurķi sagriež kubiņos. Bļodā liekam gurķus, krabju nūjiņas, notecinām šķidrumu no pupiņām un pievienojam salātiem.

Izlaidiet 2-3 ķiploka daiviņas caur ķiploku spiedi. Sajaucam ar majonēzi. Es savienoju ar mājās gatavotu majonēzi ar klasisku garšu.

Provansas majonēze, ko pagatavot pašai. Ielejiet burkā 200 ml augu eļļas, iesietiet 1 olu, lai majonēze izdotos eļļai un olām jābūt istabas temperatūrā.

Pievienojam 1 tējk. cukura, pusi tējk sāli un pievieno 1 tējk. sinepes, izvēlieties labas kvalitātes sinepes, jo no tām būs atkarīga majonēzes garša. Iegremdējamo blenderi nolaižam uz olas un sākam kult, lēnām paceļam blenderi un putojam līdz sabiezē. Tagad pievienojiet 1 tējk. citronu sulas un vēlreiz saputo, tas viss prasīs apmēram 1-2 minūtes. Majonēze ir gatava.

Sajauc salātus, liek salātu bļodā un pasniedz.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Ja pats gatavo majonēzi,tad salātiem ir nepieciešamas 11 sastāvdaļas,nevis 3,kā jūs minējāt.

Leave a Comment