Salāti “Vecā Minhene” – recepti uzzināju restorānā, tagad gatavoju mājās. Vācu salāti ar interesantu mērci

 

Vācu virtuve ir daudzu interesantu recepšu avots. Vācijas virtuve ir saistīta ar lielu dažādību, kas, visticamāk, arī piesaista cilvēkus.

Daži vācu ēdieni var būt mulsinoši. Tomēr daudzi citi ēdieni tagad jau ir iemantojuši pasaules slavu.

Pieminot vācu virtuvi, daudziem nāk prātā piparkūkas, strūdele, štollenkūka un marcipāns.

Bet vācieši pievērš uzmanību arī salātu pagatavošanai. Viņu salāti ir līdzīgi mūsējiem. Salīdzinājumam ir vērts pagatavot salātus “Vecā Minhene”.

Salātiem nepieciešamās sastāvdaļas:

• 350 g puskūpināta desa

• ½ tējkarote sāls

• 200 g siers

• 1 tējkarote sinepes

• 3 sarkanie sīpoli

• 1 ēdamkarote ābolu etiķis

LASI VĒL: Maizi kotletēs vairāk nepievienoju. Man ir cita recepte: kotletes sanāk vēl sulīgākas un garšīgākas

• 4 marinēti gurķi

• 4 ēdamkarotes krējums

• 100 g loki

• 4 ēdamkarotes majonēze

• Ķekars diļļu

 

 

Salātu pagatavošana:

Desu jāsagriež mazos plānos stienīšos, bet sieru – mazos kubiņs. Sarkano sīpolu sagriež pusgredzenos, lokus un dilles sasmalcina.

Gurķus, tāpat kā desu, vajadzētu sagriezt plānās strēmelēs. Tos nevajadzētu sarīvēt.

Atsevišķā traukā liek majonēzi un skābo krējumu, sajauc ar sinepēm. Mērcei pievieno ābolu etiķi, sāli un kārtīgi samaisa. Ja ir vēlme, mērcei var pievienot melnos piparus.

LASI VĒL: Maizi kotletēs vairāk nepievienoju. Man ir cita recepte: kotletes sanāk vēl sulīgākas un garšīgākas

Desa, siers, sarkanie sīpoli, loki, dilles un gurķi jāsajauc vienā traukā. Pievienojiet mērces sastāvdaļas un labi samaisiet.

Lai salātus piesūcinātu ar mērci, iesakām tos ievietot ledusskapī uz 15-20 minūtēm. Rezultātā jūs iegūsit vācu salātus no produktiem, kas, kā likums, vienmēr ir mājās.

 

Leave a Comment