Salāti “Vecpuiša prieks”, no kuriem nevar atturēties – visas sastāvdaļas vienmēr ir pa rokai

Kad gribas ko sātīgu, garšīgu un viegli pagatavojamu, ir laiks izmēģināt salātus “Vecpuišu prieks”, kas remdēs izsalkumu un priecēs ar lielisku garšu.

Protams, šos salātus var ēst visi, ne tikai vecpuiši. Bet šai uzkodai ir ļoti trāpīgs nosaukums, kas uzsver tās sagatavošanas vieglumu un sāta sajūtu. Ikviens var pagatavot tik garšīgu ēdienu. Un patiešām, jums garšos šādi salāti, un pēc to baudīšanas jūs noteikti būsiet paēduši pusi dienas.

Sastāvdaļas

Mizās vārīti kartupeļi – 5 līdz 6 gabali (vidēja izmēra)

Konservēti šampinjoni – 1 kārba

Sālīti vai marinēti gurķi – 4 līdz 5 gabali

Pupiņas (vai nu iepriekš novārītas, vai no skārdenes konservētas) – 1 bundža

Svaigi zaļumi (jebkuri pēc izvēles) – pēc garšas

Sīpoli (ne ļoti rūgti) – 1 neliels vai ½ liels

Majonēze – pēc garšas

Salātu gatavošanas instrukcija soli pa solim

Kartupeļus mazgā, tad sālsūdenī izvāra ar mizu, atdzesē un nomizo. Pēc tam tos sagriež vidēja izmēra kubiņos.

Sagrieziet sīpolus pēc iespējas smalkāk. Sālītus vai marinētus gurķus arī smalki sagriež. Tāpat sagriež šampinjonus. Labāk tos sagriezt mazākus, bet varat produktu izmēru pielāgot savām velmēm. Pievienojiet pupiņas, kā arī svaigi sagrieztus zaļumus pēc savas gaumes.

Visas sastāvdaļas sajauciet ar majonēzi. Labāk ir izmantot mājās gatavotu, bet var arī veikalā pirkto, galvenais ir izvēlēties sev tīkamāko garšu. Nedaudz liesākai versijai var izmantot skābo krējumu vari jogurtu bez garšām, bet tad akcentu lieciet arī uz garšvielām.

Varat saukt draugus, jo salāti jau ir galdā un laiks uzkost. Izbaudiet šo gardo un sātīgo uzkodu, kas patiks ikvienam, jo īpaši jau kungiem.