Saldais mannas super-pīrāgs. Mammas recepte

Tomēr ģimenē gatavoti ēdieni tā ir milzīga vērtība un katrs to saprot un ciena. Un ēdiens – tā ir mīlestība. Lūk, kā pagatavot īstu paradīzes gardumu! 

Kādā saulainā dienā mamma nolēma uzaicināt mani ciemos. Minēja, ka ieradīsies arī viesi – un ka vēlas pagatavot kaut ko unikālu. Man parādījās ziņkārība – jo gribēju noskaidrot, ko viņa vēlas pagatavot. Viņa teica, ka es atcerēšos, kas tas ir par ēdienu, kad tas tiks pasniegts. Mamma laicīgi sagatavoja visas sastāvdaļas un zināja, ko pagatavot, lai pārsteigtu mani un citus viesus pie galda. Sakarā ar to, ka man bija darbadiena – es ierados neilgi pēc tam, kad viņa jau paspēja visu nepieciešamo izdarīt un galds jau bija uzklāts – un ēdieni gatavi. Protams bija pamatēdieni un uzkodas, bet tad es pamanīju to burvīgo pīrāgu. Jā, tā ir manas bērnības garša acu priekšā! Tik sen nebiju ēdis mammas slaveno mannas pīrāgu. Pēc tik daudziem gadiem beidzot mamma man atklāja, kā pagatavot šo šedevru…

Daži interesanti fakti

Saldais mannā pīrāgs, bieži pazīstams kā basbousa, harisa vai revani, ir populārs desertu ēdiens Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā, Balkānos un Vidusjūras reģionā.

Šis deserts ir īpaši iecienīts Ēģiptē, Libānā, Sīrijā, Grieķijā un Turcijā, kur tas ir tradicionāls ēdiens svētku un īpašu gadījumu laikā.

Galvenās sastāvdaļas ir mannā putraimi (semolina), cukurs, jogurts, sviests vai eļļa, un cepamais pulveris.

Dažādās versijās var pievienot arī kokosriekstu skaidiņas, mandeles, rozes ūdeni vai apelsīnu ziedu ūdeni.

 

Pagatavošanas laiks – 1 stunda

Sastāvdaļas 4-5 porcijām

Manna – 120 g

Baltais jogurts – 150 ml

olas – 2 gab.

milti – 2 ēd.k.

cukurs – 1 ēdamk.

cepamais pulveris – 1 tējk.

Ananāsu sukādes (krāsainas) 100 g

 

Pagatavošana

Sajauc mannu ar jogurtu. Pēc 10 minūtēm pievieno pārējās sastāvdaļas un visu kārtīgi samaisa.

Silikona formu ieziež ar eļļu un ielej iegūto maisījumu.

Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem uz 35-40 minūtēm. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

Gatavo mannu pārklāj ar dvieli un ļauj atdzist. Tad pārkaisa ar pūdercukuru.

Sagriež gabaliņos un pasniedz.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment