Saldie kruasāni ar medu: jauns klasiskās mīklas izstrādājuma ”uzlabojums”

Pašdarinātu desertu pasaulē vienmēr ir vieta eksperimentiem — pat vispazīstamākos ēdienus var pārveidot ar nelielu iztēli un neparastām sastāvdaļām.

Iedomājieties: mutē kūstoši kruasāni ar kraukšķīgu garoziņu un vieglu medus aromātu, bet bez tradicionālā ievārījuma vai šokolādes. Jūs gaida pavisam cita garša un aizraujošs process, kas noteikti iepriecinās gan iesācējus, gan pieredzējušus pavārus!

Kruasāna vēsture ir apvīta leģendām: saskaņā ar vienu leģendu, ēstgribu rosinošais kruasāns pirmo reizi tika cepts Vīnes aplenkuma laikā kā uzvaras pār turku armiju simbols. Tomēr patieso slavu šis konditorejas izstrādājums ieguva Francijā, kur katra atsevišķā produkta garša un tekstūra kļuva ļoti rūpīgi izstrādāta.

Taču ne tikai francūži sapņoja par gaisīgiem un mīkstiem kruasāniem ar zeltaini brūnu, plānu garoziņu. Mūsdienās modernās mājās gatavotu kruasānu receptes tiek pastāvīgi atjauninātas ar jauniem noslēpumiem — piemēram, medus izmantošana ieraugā, kas ne tikai izšķīdina raugu, bet arī smalki uzlabo gatavās mīklas garšu.

Kad pēdējo reizi mēģinājāt pagatavot maigus, nepiepildītus deserta kruasānus, kur pati mīkla ir galvenā zvaigzne? Vai jums kādreiz ir bijušas grūtības pagatavot patiesi vieglus mājās gatavotus kruasānus, vai arī kaut kas vienmēr noiet greizi? Dalieties savos novērojumos komentāros — esam pārliecināti, ka ikvienam ir savi stāsti!

Sastāvdaļas: vienkāršība un garšas harmonija

Lai atjaunotu šo deserta kruasāna recepti, jums būs nepieciešamas dažas pieejamas un dabīgas sastāvdaļas:

  • – 100 ml silta ūdens
  • – 20 g svaiga rauga
  • – 1 ēdamkarote medus
  • – 420 g kviešu miltu
  • – 2 olas
  • – 80 g cukura
  • – Piens – 100 ml
  • – 80 g kausēta sviesta
  • – Viena apelsīna miziņa
  • – 40 g sviesta (mīklas kārtai)
  • – 40 g cukura (kārtai)
  • – Nedaudz miltu darbam

Iera mīklas pagatavošana: ideāls garšas pamats

VIDEO:

Viss sākas ar ieraugu: tas nosaka toni kruasānu turpmākajai tekstūrai, jo tā uzdevums ir ne tikai pacelt mīklu, bet arī piešķirt tai maigu saldumu. Lai to izdarītu, bļodā uzmanīgi izšķīdiniet svaigu raugu siltā ūdenī, pievienojiet karoti medus un rūpīgi samaisiet līdz gludai masai — medus ne tikai baro raugu, bet arī piešķir cepumiem īpašu dziļumu.

Pēc tam nelielās porcijās iemaisiet miltus, līdz iegūstat zīdainu maisījumu. Nosedziet ieraugu un ļaujiet tam pusstundu atpūsties — šajā laikā tas “nobriest”, aktivizēs raugu un dos mīklai iespēju kļūt gaisīgākai.

Mīklas mīcīšana: elastības atslēga

Tagad pārejam pie otrā soļa — pašas mīklas sagatavošanas. Dziļā bļodā viegli sakuļ olas ar cukuru un apelsīna miziņu, pēc tam ielej pienu un nedaudz atdzesētu izkausētu sviestu. Samaisiet līdz gludai masai, pēc tam pievienojiet sagatavoto ieraugu, turpinot maisīt. Sāciet pievienot kviešu miltus: mīkla sabiezēs, kļūs blīvāka un sāks prasīt zināmu piepūli. Pēc tam mīciet uz darba virsmas apmēram 7 minūtes, līdz mīkla atgriežas zem rokām un kļūst pilnīgi gluda.

Deserta kruasāni ar medu: jauns skatījums uz klasisko cepšanu

Nebaidieties ilgi mīcīt — tas ir vienīgais veids, kā panākt perfektu tekstūru: jo labāka mīkla, jo gaisīgāki būs kruasāni. Daži varētu teikt, ka šī tehnika ir sarežģīta, taču prieks, strādājot ar dzīvīgu, elastīgu mīklu, ir katras minūtes vērts!

Lasi vēl: Nopirku vasarnīcu Pierīgā par puscenu, bet kaimiņš stipri piekodināja: ”Neej pagalmā pēc pusnakts” – es neklausīju

Rullēšana un veidošana: kraukšķīgas garoziņas meklējumos

Kad mīkla ir gatava, to izrullē lielā taisnstūrī (aptuveni 80 x 40 cm) un ik pēc 10 cm veic iegriezumus virspusē. Pēc tam to pēc iespējas vairāk iemērc izkausētā sviestā — ar mīkstu otu uzklāj sviestu uz virsmas un pārkaisa ar cukuru. Šī tehnika rada slāņainu tekstūru, kas atšķir “īstu” kruasāna recepti no vienkāršas bulciņas.

Pēc tam mīklu sagriež strēmelēs, sakrauj vienu virs otras un atkal izrullē — obligāts priekšnoteikums īstam desertam! Tikai tad sāk veidot klasiskos trīsstūrus: glītus diagonālus iegriezumus un pazīstamo rullēšanas tehniku ​​no pamatnes līdz galam.