Neparasta un ļoti garšīga mērce, kuras pagatavošana aizņem apmēram 10 minūtes! Es šo mērci pasniedzu ar jebkuru gaļu, un tā ir ļoti garšīga arī ar rīsiem. Es pat nezinu, ar ko salīdzināt šo garšu. Visvairāk tā man atgādina saldskābo mērci no slavenas ātrās ēdināšanas restorānu ķēdes. Tāpēc mēs to tā arī nosaucām.
Sastāvdaļas:
– Aprikozes (svars bez sēklām) – 500g
– Sīpoli – 300 g
– Saldie pipari – 300 g
– biezinātājs – 1 paciņa
– Ūdens – 350 ml
– Sarkanie asie pipari – 0,5 tējk.
– Baziliks – 0,5 tējk.
– Oregano – 0,5 tējk.
– Sāls – 0,5 tējk.
– Cukurs – 100 g
– Ābolu sidra etiķis 6% – 2-3 ēd.k.
– Augu eļļa – 2 ēd.k.
KĀ GATAVOT:
Svarīgi, lai aprikozes būtu skābas. Saldās aprikozes nebūs tik garšīgas.
Es sasmalcinu aprikožu pusītes blenderī.
Saldos papriku sasmalcinu smalki.
Apcep sīpolus nedaudz augu eļļā, līdz tas kļūst viegli zeltaini. Tad pannā pievieno sasmalcinātus saldos papriku, aprikožu biezeni un aukstu ūdeni.
Samaisiet. Pievienojiet cukuru, sāli un biezinātāju (recinātāju). Es izmantoju quittin. Protams, var izmantot miltus vai cieti. Bet tad mērce nebūs tik skaista un caurspīdīga (un ar miltiem nebūs tāda pati garša, un tā nebūs pienācīgi uzglabājama). Biezinātāju var nepievienot, bet tad mērce ir jāvāra apmēram stundu uz lēnas uguns. Un es nevēlos tik daudz laika pavadīt pie mērces, tāpēc – atmetu. Vai arī var izmantot jellyfix. To nav grūti nopirkt.
Lasi vēl: Ticējums- Vakarā nolieciet monētu uz loga – lai septembris būtu bagāts ar naudu
Garšvielu nodaļā vienmēr var atrast kādu biezinātāju.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….