Salīti gurķi kanādiešu stilā. Nebijusi gurķu pagatavošanas metode…

Ārā ir oktobra vidus, un lielākā daļa jūsu sagataves ziemai jau sen ir atradušas savu vietu pagrabā.

Bet, ja jums ir vēlme izmēģināt kaut ko citu, kāpēc gan nepagatavot gurķus kanādiešu stilā. Gurķi iznāk tik garšīgi, ka nākamajā gadā noteikti vēlēsieties tos pagatavot vairāk. Pagaidām izmēģināšanai pietiks ar vienu trīs litru burku.

Sastāvdaļas trīs litru burkai:

Gurķi (tik, cik saiet burkā)

1 burkāns

3 paprikas

Dilles pēc garšas

3 ķiploka daiviņas

Sālījumam:

4 ēdamkarotes ūdens

1,5 glāze cukurs

0,5 glāze sāls

2 ēdamkarotes etiķa esence

Pagatavošanas metode:

Nomazgājiet visus dārzeņus. Burkānus sagriež salmiņos, papriku notīra no sēklām un serdes, sagriež šķēlītēs, gurķus notīra un sagriež gareniski četrās daļās. Ja gurķi ir lieli, tos var pārgriezt uz pusēm.

Lasi vēl: Kā attīrīt ķermeni no parazītiem: tautas līdzekļi

Trīs litru burkas apakšā liek ķiplokus, burkānus, papriku un dilles. Sagrieztos gurķus cieši ievieto burkā. Uzvāra sālījumu, pievieno etiķa esenci, ielej to burkā ar gurķiem. Sterilizē 12 minūtes.

Aizver ar vāciņiem, aptin, līdz pilnībā atdzisīs, un pēc tam novieto vēsā, tumšā vietā.

Leave a Comment