Kraukšķīgi cepta zivs ir iecienīts ēdiens daudzās virtuvēs. Tomēr šāds produkts bieži kļūst pārāk trekns un kalorijām bagāts, jo gatavošanas laikā tas absorbē daudz eļļas.
Šīs dienas rakstā aplūkosim, kā padarīt ceptu zivi mazāk kalorisku, un kā panākt, lai tā neuzsūktu tik daudz taukus. Īpaši aktuāls šis padoms būs gavēņa laikā, kad zivis ēdienkartē parādās daudz biežāk.
Daudzi, gatavojot zivi, to parasti grilē vai sautē ar dārzeņiem, taču tradicionālā cepta zivs vienmēr ir populāra, pateicoties tās gardajai kraukšķīgajai garoziņai. Tomēr ir veids, kā ceptu zivi padarīt mazāk taukainu un treknu, nezaudējot savu brīnišķīgo garšu.
Lieta tāda, ka, lai izveidotu kraukšķīgu garoziņu, zivis tradicionāli apviļā ar miltiem, kas ne tikai piešķir tekstūru, bet arī palīdz novērst tās pielipšanu pie pannas. Tomēr miltiem ir viens būtisks trūkums – tie absorbē lielu daudzumu eļļas, kā rezultātā zivs kļūst pārāk trekna un cepšanas laikā var pat piedegt.
Bet šo problēmu ir viegli atrisināt! Miltu vietā varat izmantot kukurūzas cieti. Šis produkts izveido plānu aizsargslāni ap zivi, ļaujot tai būt kraukšķīgai, bet absorbēt daudz mazāk eļļas. Tādējādi ēdiens kļūst ne tikai garšīgāks, bet arī daudz veselīgāks.
Lai pagatavotu zivis šādā veidā, katru zivs gabalu apviļā kukurūzas cietē, lai no visām pusēm pilnībā pārklātos. Pēc tam apcepiet zivi kā parasti, un pēc tam, kad tā ir apcepta, novietojiet to uz papīra dvieļa, lai atbrīvotos no liekajiem taukiem.
Šis vienkāršais triks ļaus saglabāt visas ceptu zivju garšas īpašības, padarot to veselīgāku un mazāk kalorijām bagātu, kas ir svarīgi fiziskajai labsajūtai un slaidas figūras saglabāšanai.