Šampinjoni ir biežs gandrīz katras mājsaimnieces pirkums. No šīm sēnēm var pagatavot daudzus ēdienus un dažādot uzturu.
Ir zināms, ka nopirktās sēnes, tāpat kā jebkurus augļus un dārzeņus, ir jānomazgā. Tomēr šajā gadījumā ir labāk neizmantot parasto ūdeni.
Fakts ir tāds, ka sēnes pat mazgāšanas laikā uzsūc lielu daudzumu šķidruma. Tāpēc pieredzējušas saimnieces jau izsenis sēnes tīra ar miltiem. Sēņotāja stāsta par neparastu metodi.
Ievietojiet sēnes atsevišķā bļodā un pievienojiet 5 ēdamkarotes miltu. Bļodu pārklāj ar vāku un labi sakrata.
Lasi vēl: Vienkārši ielieciet kāpostus maisiņā. Skābētu kāpostu ātrā recepte
Tad paņem papīra dvieli un noņem no sēnēm atlikušos miltus.
Būsiet pārsteigti, bet visi netīrumi nokritīs arī no sēnēm. Liekais šķidrums tās nesabojās.
Lasi vēl: Patstāvīgi tek ūdens podā, bet pat mājsaimniece var atrisināt šo problēmu
Jāatzīmē, ka šo metodi var izmantot arī ar savvaļas sēnēm.