Saskaņā ar šo recepti pagatavotiem kāpostiem ir apbrīnojama pikanta garša, kas būs lielisks papildinājums pie maltītes.
Ir daudz skābētu kāpostu recepšu. Un jūs vienmēr varat izmēģināt vēl kādu lielisku salāt pagatavošanas veidu. Skābēti kāposti ar citronu, ābolu un dzērvenēm ir ļoti viegli pagatavojami, un pats galvenais, ka nav nepieciešams stingri ievērot sastāvdaļu sarakstu. Ja jums nav dažu sastāvdaļu, tās vienmēr var aizstāt, ar sev tīkamām.
Sastāvdaļas kāpost salātiem
10 kilogrami kāpostu
4 āboli
4 burkāni
½ citrona
½ glāzes dzērvenes
Muskatrieksts pēc garšas
Kanēli pēc garšas
2-3 lauru lapas
300 g cukura
300 g sāls
Salātu pagatavošanas gaita
Nomizojiet baltos kāpostus, smalki sagrieziet kāpostus un ievietojiet tos lielā katlā vai bļodā. Uz katriem 10 kilogramiem kāpostu pievieno 4 mazos gabaliņos sagrieztus ābolus bez serdes (miziņu var atstāt) un 4 ripiņās sagrieztus burkānus.
Pievieno pusi citrona, kas sagriezts plānās šķēlītēs, un pusi glāzes dzērveņu, kuras var aizstāt ar sarkanā kāposta gabaliņu, ja nevēlaties pārāk skābu garšu.
Pievieno garšvielas – vienu rīvētu muskatriekstu, 3-4 šķipsniņas malta kanēļa vai pusi kanēļa standziņas un 3 lauru lapas. Labi samaisa kāpostus ar pārējām sastāvdaļām, pārkaisa ar 300 g sāls un 300 g cukura maisījumu un vēlreiz samaisa.
Pēc 4-5 stundām kāpostus ar garšvielām ievieto burkās un ar plaukstu piespiež, lai kāposti izdala sulu. Burkas pārklāj ar plastmasas vāciņiem un atstāj istabas temperatūrā. Kad kāposti pēc divām nedēļām ir raudzēti, burkas novieto vēsā vietā.
Šādi salāti ir aromātiski, viegli skābeni un ar ļoti intensīvu garšu buķeti. Noteikti izmēģiniet un dalieties ar viedokli komentāros.