Sanāk ļoti kraukšķīgi: marinēti gurķi pēc ļoti interesantas vecmāmiņas receptes

Šādi marinēti gurķi lieliski sader ar dažādiem ēdieniem. Turklāt tie ir ļoti viegli pagatavojami.

Gurķi pēc šīs receptes iznāk kraukšķīgi un pikanti. Galvenais ir izvēlēties nelielus spēcīgus gurķus, kas nebūs jāsagriež gabaliņos.

Sastāvdaļas kraukšķīgajiem marinētiem gurķīšiem

700 g gurķi

Sāls pēc garšas;

5 upeņu lapas

1 ½ mārrutku lapas

20 g mārrutki

10 g čilli pipari

1 diļļu kātiņš

2 ēdamkarotes 9 % etiķis

Kraukšķīgo marinēto gurķu pagatavošana

Sagatavojiet: gurķus labi nomazgājiet un sterilizējiet burkas. Ievieto tajās mārrutku lapas un citus garšaugus. Pusotra litra burkai vajag 4-5 upeņu lapas un dilles.

Sagrieziet aso piparu gredzenos – katrai burkai derēs 3-4 gredzeni. Tas piešķirs patīkamu pikantumu.

Uzliek pusi mārrutku lapas – un dažus sagrieztus mārrutku saknes gabaliņus. Liek gurķus burkā un cenšas tos saklāt ciešāk.

Apklājiet gurķus ar mārrutku lapu virsū. Un pārlej ar sālījumu. Ir daudz sālījuma pagatavošanas recepšu, bet šīs divas ir visvienkāršākās.

Lasi vēl: Bez ķimikālijām atbrīvojaties no nepatīkamas smakas veļas mašīnā

Sāli izšķīdina aukstā ūdenī, 2 ēdamkarotes sāls uz litru ūdens. Ielej sālījumu burkās, aizver vāku un novieto vēsā vietā glabāšanai. Pēc 30 dienām gurķus jau var nogaršot.

Bet, ja jums nav vēsas vietas un jums ir laiks, tad pagatavojiet ļoti sāļu šķīdumu, apvienojot sāli ar ūdeni. Pārbaudiet to ar jēlu olu – ja tā peld – sālījums ir pietiekami sāļš.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Ielejiet sālījumu gurķu burkās un novietojiet tos vēsā vietā uz pāris dienām. Kad sākas rūgšana un sālījums sāk burbuļot, to notecina. Uzpildiet gurķu burkas ar tīru aukstu ūdeni bez sāls, katrā burkā pievienojiet 2 ēdamkarotes 9 % etiķa. Burkas aizver un atver pēc 30 dienām. Gurķi ir gatavi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment