Sapuvušos ābolus nemet ārā! Es Tev parādīšu, kā tos lietderīgi izmantot savā dārzā

Kad mājsaimniecībā nav mājlopu vai mājputnu, bojātie āboli parasti tiek izmesti. Taču šie āboli var būt lielisks resurss dārzam!

Āboli nokrīt no koka, jo tie sasniedz savu pilnīgumu un koka saknes vairs nespēj tos uzturēt. Kad āboli nokrīt un sāk pūt, tas notiek tāpēc, ka viņos sāk augt mikroorganismi, piemēram, baktērijas un sēnītes, kas sašķeļ ābolu vielas. Šie mikroorganismi veicina pūšanas procesu, radot šķidrumus un gāzes, kas izraisa ābola struktūras sabrukumu un bojājumu.

 

Svarīgs!

Kritušie āboli jānovāc tūlīt! Pretējā gadījumā tie sāks rūgt, kas veicinās rauga attīstību un augu kaites. Turklāt āboli var paskābināt augsni, kas ir kaitīgi kokiem. Lai novērstu šīs problēmas, nekavējoties salasiet augļus.

Mēslojums no āboliem

Ābolu augļi ir ideāla izejviela, lai pagatavotu barības vielām un vitamīniem bagātu mēslojumu, kas īsā laikā palielina augsnes auglību. Nokritušos ābolus var izmantot kompostēšanai vai kā tiešu mēslojumu. Mēslojumi, kas izgatavoti no āboliem, veicina ogu, augļu koku, krūmu un dārzeņu kultūru augšanu.

Vai ir obligāti atstāt tējas naudu restorānā; un cik daudz?

Āboli piebarošanai

Piebarošanai izvēlies ābolus, kuriem nav redzamu bojājumu vai puves.

 

Pārejiet uz otru lapu, lai noskaidrotu precīzu recepti un uzzinātu, kā visefektīvāk veidot kompostu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment