Mikroviļņi izmaina ēdiena ķīmisko struktūru
Patiesībā, kaut arī šķiet, ka uzsildīt ēdienu mikroviļņu krāsnī ir tas pats, kas uzsildīt to uz plīts, pastāv svarīgas, acij neredzamas atšķirības. Precīzāk sakot, mikroviļņi izmaina tava ēdiena ķīmisko struktūru.
Mikroviļņu krāsns darbojas, liekot ēdienā esošajām ūdens molekulām vibrēt ļoti augstā frekvencē, visbeidzot pārvēršot tās tvaikā. Tas arī liek ēdienam uzsilt. Taču zinātnieki pierādījuši, ka šī procedūra arī iznīcina gandrīz visas ēdienā esošās vērtīgās uzturvielas. Piemēram, 2003 gadā veiktā pētījumā atklāts, ka brokoļu sildīšana mikroviļņu krāsnī iznīcina 97% dārzenī esošo antioksidantu.
Mikroviļņu krāsns liek tavam ēdienam uzsūkt toksiskas ķimikālijas
Uz daudziem plastmasas traukiem tiek norādīts, ka tie ir droši lietošanai mikroviļņu krāsnī, taču tas nozīmē tikai to, ka tie sildot neizkusīs un neaizdegsies. Tomēr jebkurš plastmasas trauks satur toksiskas vielas, kuras sildot nenovēršami nokļūst tavā ēdienā – tādas kā polietilēna terptalāts (PET), benzols, toluols, ksilols u.c. Tādējādi regulāra mikroviļņu krāsnī sildīta ēdiena lietošana var izraisīt dažādus veselības traucējumus, tādus kā reproduktīvo orgānu disfunkciju, diabētu un pat smadzeņu bojājumus.
Ja tomēr neesi gatavs atteikties no mikroviļņiem, ļoti ieteicams neizmantot plastmasas traukus. Karstumizturīgs stikls norādīts kā labākā alternatīva.
Mikroviļņu krāsnis izstaro radiāciju
Lai cik ļoti ražotāji nopūlētos, radot arvien labākas un drošākas mikroviļņu krāsnis, ir viena problēma, ar ko viņi netiek galā – radioaktīvie stari, kurus tās izstaro. Ieslēgta mikroviļņu krāsns izstaro pietiekami lielu radiāciju, lai varētu izraisīt cilvēkam leikēmiju, ja viņš bieži uzturēsies tās tuvumā. Īpaši svarīgi turēties tālāk no ieslēgtām mikroviļņu krāsnīm ir grūtniecēm un bērniem.
Avots: collective-evolution.com
Tevi noteikti interesēs
- Mans paziņa nav precējies – viņš meklē sievu, kas atbilst 9 nopietniem kritērijiemby Rinalds Bergmanis
- Uz soliņa Dobelē pamanīju vientuļu sirmgalvi un nolēmu pieiet: uzzinot, kāpēc viņš tur sēž, es ilgi nespēju par to aizmirstby Rinalds Bergmanis
- Francijā olas vāra tikai šādi – kulinārijas triks, kā ar vienu kustību viegli noņemt čaumalasby Anete Vītola